Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fullspäckad sporthelg – vi sänder två heta matcher: ”Som sportälskare är den här tiden på året den absolut bästa”

En spännande seriefinal och ett stekhett kommunderby. Smålänningen livesänder två fotbollsmatcher i helgen och dessutom är det innebandypremiär för Lagan IBK och Troja spelar ett Smålandsderby mot HV71.
– Vi vill erbjuda en så hög närvaroupplevelser vi bara kan för våra läsare, säger Smålänningens chefredaktör om helgens sportbevakning.

Text: 

Bild: Robert Corell, Carl Andreasson

Annons

Smålänningen livesänder Älmhults IF:s match mot Växjö BK.

Bild: Carl Andreasson

Vi livesänder två fotbollsmatcher i helgen. Först ut är seriefinalen i division 2 sydöstra Götaland på lördag klockan 15.00.

Älmhults IF tar emot Växjö BK på Älmekulla i ett Kronobergsderby med viktiga poäng på spel. Vinner hemmalaget är man i ett kanonläge för att ta hem serien och har allt i egna händer.

Annons

Annons

Skulle det bli förlust leder Älmhult fortfarande serien en poäng före Växjö. Missa inte det spännande mötet! Vi drar igång sändningen fem minuter före avspark.

På söndagen är det ett kommunderby mellan Markaryds IF och Strömsnäsbruks IF på schemat. Markaryd ligger tvåa i tabellen och har fem poäng ner till Strömsnäsbruk.

Viktiga poäng att spela om för att inte tala om kampen om att vara kommunens bästa lag. Sändningen från Skärsjövallen drar igång 14.55 och avspark är 15.00.

Kommunderbyt mellan Markaryds IF och Strömsnäsbruks IF kan du se på smalanningen.se.

Bild: Robert Corell

Dessutom är det allsvensk premiär i innebandy där Lagan IBK möter Malmö i Innebandyhallen. Hur bra är laget den här säsongen och hur har nyförvärven kommit in i laget? En del får vi nog svaret på och Smålänningen är på plats och bevakar matchen med bilder och artiklar.

Som grädde på moset spelas ett högintressant Smålandsderby mellan HV71 och Troja i Husqvarna Garden. Även om det är en träningsmatch lär det vara en spännande drabbning där lagen vill sätta sig i respekt inför nästa veckas seriepremiär.

Dessutom är det flera heta derbyn och viktiga matcher i lokalfotbollen under helgen.

– Som sportälskare är den här tiden på året den absolut bästa! Tiden då sommar- och vinteridrotterna hakar i varandra och går hand i hand. Det är mycket av allt på en och samma gång. Vi storsatsar därför med två livesända fotbollsmatcher och en initierad bevakning av såväl innebandy som hockey. Allt för att erbjuda en så nära sportbevakning som möjligt, säger Smålänningens chefredaktör Anders Sjölin.

Annons

Lagan IBK möter Malmö i allsvenskan södras seriepremiär.

Bild: Carl Andreasson

Annons

Annons

Till toppen av sidan