Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: "Ta emot kritiken som en möjlighet till förbättring"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Hannah Lundqvist

Annons

I ett svar på insändare, Polisen måste se över sina rutiner kring arbetet med försvunna personer (Smålänningen, 2021-09-10), går Lokalpolisen i Ljungby bort sig i en svårtillgänglig byråkrati och använder argument som vädjar till läsarens sympatier för att acceptera ståndpunkter. Inget i svaret visar att brister uppstått i det polisiära arbetet och att misstag skett under de 9 månader som gått sedan Mattias försvann. Inget nämns om transparens och händelserapport eller att beslut fattas utifrån antaganden. Inget nämns heller om behov av att se över kompetens och verktyg för polisens arbete vid ett försvinnande. Det enda behov som lokalpolisen uttalar i sitt svar är att delvis ha turen på sin sida.

Annons

Annons

Mycket av det som gjorts i sökarbetet efter Mattias har varit gott. Utöver det som polisen själv presenterar i Smålänningen har Mattias mamma, Erika Borg även berättat att tjänstemän inom polisen hjälpt till med sökarbete på sin fritid av ren medmänsklighet och vilja att hjälpa.

Jag är också fullkomligt enig om att frivilligas insatser har varit helt enastående i sökarbetet efter Mattias. Det positiva behöver till största del vara dominerande men brist på resurser, utmaningar, problem och mänskliga misstag behöver också belysas för att kunna åtgärdas.

Min kritik i ursprunglig insändare hade ett förbättringssyfte och kanske skulle kritiken upplevas som ett verktyg om den kunde ses utifrån det perspektivet.

Det första steget för förbättring kan vara att uppfylla behovet av transparens och att beslutsfattare delger Mattias mamma Händelserapporten som hon frågar efter.

Det andra steget kan vara att ta emot kritiken som en möjlighet till förbättring och att beslutsfattare därför själva begär opartisk granskning av arbetet kring Mattias försvinnande.

Joanna Larsen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy