Annons

Annons

krönikaAnders Sjölins krönikor

Anders Sjölin
Välkommen till nya Smålänningen.se

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Som besökare på Smålänningen.se kommer du snabbt notera att sajten lite annorlunda ut nu, jämfört med vad du är van vid. Fast innehållet och kärnvärdet är såklart det samma - det vill säga, den lokala journalistiken är och förblir den absolut viktigaste huvudingrediensen även om paketeringen fått sig ett ansiktslyft.

Grovt förenklat kan man säga att Smålänningen.se genom ny layout har fått en uppdaterad kostym som är lite ljusare och mycket fräschare. Och framför allt enklare att navigera i.

För drygt ett år sedan gjorde vi samma sak med pappersversionen av Smålänningen. Genom ny layout ville vi göra den lokaljournalistik vi producerar mer tillgänglig och lättbearbetad för dig som läsare, genom bland annat fler kontraster och mer färg. Vi ville helt enkelt skapa en tidning som kändes mer modern och som var enklare att överblicka.

Annons

Tankegången med uppfräschningen av Smålänningen.se är densamma. Det vill säga skapa en bättre läsarupplevelse och göra det enklare att orientera sig som återkommande besökare. I ett stort nyhetsflöde är vår förhoppning att du både ska hitta det du vet intresserar dig och överraskas av det du inte visste att du ville läsa. 

Annons

Det som blir tydligast för dig som läsare är ordningen på startsidan och just den nya layouten. Vi kommer att paketera visst material i särskilda block, så att du enklare ska få en överblick. Som läsare ska du kunna ta dig igenom nyhetsflödet med det allra viktigaste, men samtidigt enkelt hitta de avdelningar som intresserar dig mest.

Med det nya utseendet vill vi även tydliggöra vad som är vad av den digra skörd som publiceras på Smålänningen.se varje dag. Med den nya designen skiljer vi tydligare på nyheter å ena sidan och opinions- och debattartiklar å den andra. Allt för att underlätta för dig som läsare.

Även om lacken må vara ny så är de största förändringarna gjorda under huven. Och som alltid vid ett teknikskifte tar arbetet inte slut den dagen man lanserar. Vi kommer säkerligen behöva lite tid för att slipa bort skavanker och förbättra funktioner.

Har du synpunkter på den nya sajten så tveka inte att höra av dig till mig!

Annons

Anders Sjölin

Chefredaktör och ansvarig utgivare

LÄS MER: Uppdatera din app – så gör du för att inte missa några av dina lokala nyheter

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy