Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stockholm

Climate Live-konserten sänds på Smålänningen

First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Tusse - men också namn som Helen Sjöholm och Loreen. Alla de kommer att stå på scen på den stora Climate Live-konserten tillsammans med Greta Thunberg. Nu står det klart att konserten sänds gratis på Smålänningen.se.

Så här såg det ut på Wembley 1985 när Live Aid-konserten hölls.

Bild: AP

Annons

Den 13 juli 1985 samlades den musikaliska världseliten på två gigantiska konserter i London och Philadelphia. De två Live Aid-konserterna sändes över hela världen och inbringade 1,5 miljarder kronor till kampen mot svältkatastrofen i Etiopien.

Ett av banden som uppträdde på Live Aid var Queen och i en intervju 2019 sade bandets gitarrist Brian May att det borde göras ett Live Aid för klimatkampen.

Annons

Annons

Det hörde 20-åriga Frances Fox och hon skred till verket. Tillsammans med nätverket Fridays for future och School strike 4 climate lanserades för ett år sedan idén på Climate Live-konserter världen över.

Den 16 oktober är det dags. En av konserterna kommer att äga rum i Kungsträdgården i Stockholm. På scen där kommer First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Helen Sjöholm, Victor Leksell, Melissa Horn, Daniel Adams-Ray, Tusse, Loreen, Omar Rudberg, Peter Jöback, Cherrie, Sofia Jannok, Tjuvjakt, Maxida Märak, Markus Krunegård, Peg Parnevik, Jon Henrik Fjällgren och Beatrice Eli att stå.

Greta Thunberg ska också medverka genom att tala på Climate Live.

Greta Thunberg.

Bild: Claudio Bresciani/TT

Nu står det klart att konserten den 16 oktober klockan 18 även kommer att sändas på Smålänningen.se. Sändningen kommer att vara öppen för alla att se, inte bara Smålänningens prenumeranter.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy