Annons

Annons

Insändare
Solgården - ta ansvar!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sedan  hoppas jag man som rättslig representant  faktiskt ta detta på så stort allvar.

Bild: Ingemar Melin

Annons

Som anhörig blir jag väldigt fundersam över hur man tänker angående fördelningen om vem ska ta ansvaret som hänt på ett särskilt boende i grannkommunen. Att chefen som är nuvarande på särskilda boendet får ta ansvaret. För mig känns det som chefen är mer nyinsatt  än vad själva händelsen är? I ett så pass allvarligt ärende och hur man hanterade händelsen är så är det faktisk upp till äldreomsorgens högsta instans! Man kan inte  ” skjuta ” över till någon som både är nuvarande chef, alltså chefen för det som händer på boendet. Anser man inte att fallet har högre prio?

Anser man gentemot anhöriga att visa respekt, visa hur man borde hanterat det, hur man som den högre chefen tänker gå vidare för att det inte händer igen. Såklart kan man inte gå in på den  ” särskilda” händelse som har sekretess och jag tar för givet att man träffat anhörig/ anhöriga!

Annons

Händelsen är ju så pass allvarlig att man tillsatt en oberoende  grupp som ska genomgå vad  som gick fel, vilka åtgärder krävs för att man gör/ gjort.  Sedan  hoppas jag man som rättslig representant  faktiskt ta detta på så stort allvar. För även om du är äldre eller yngre så ska man ta ärendet lika allvarlig.

Annons

En oroande anhörig  i  grannkommunen

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy