Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Dags att vakna nu Troja!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag lider med Roger Forsberg som förmodligen kommer att bli den som får ta smällen när Troja fortsätter att harva i botten."

Bild: Robert Corell

Annons

Vill Troja vara kvar i Allsvenskan? Sju raka förluster, den senaste inkasserades under onsdagkvällen hemma mot Almtuna. Blott 1200 personer befann sig i Ljungby Arena för att bevittna ytterligare en förlust. Detta om något måste vara en väckarklocka för Trojas ledning, folk har helt enkelt fått nog.

Inför säsongen pratade Trojas sportchef Daniel Håkansson om att man inte skulle göra om samma misstag som senast man var uppe, det vill säga sätta ihop en alldeles för svag trupp. Ändå är det precis det man gjort. Scoutingen har varit direkt usel. Cameron Brown blev inte långvarig och sanningen är att finske Julius Vähätalo inte borde bli det heller, där snackar vi definitionen av  en trubbig hockeyspelare.

Annons

Annons

Detta i kombination med flertalet andra värvningar som knappast kan kallas för Allsvenska (Hilding undantaget), visar att Håkansson har misslyckats å det grövsta. Man lät sig även vara sentimentala genom att förlänga med flertalet av spelarna som var med och spelade upp Troja, där många inte har på en allsvensk is att göra.

Hur mycket förtroende kan han få? Förstå mig rätt, Håkansson är en person som betytt och betyder ofantligt mycket för Troja, men en person får inte bli större än föreningen. Styrelsen måste vakna och agera, juniorlån och breddvärvningar från Hockeyettan kommer inte att rädda Troja. Spets måste in och det fort, något som Håkansson fortfarande inte har mäktat med att få in i truppen, trots att vi varit allsvenska i snart ett halvår.

Jag lider med Roger Forsberg som förmodligen kommer att bli den som får ta smällen när Troja fortsätter att harva i botten. Det är verkligen inte hans fel, långt ifrån. Spelmässigt är vi bra, det visar även den underliggande statistiken, men han kan inte trolla med knäna. Vad ska han göra när han inte har spelarmaterialet som krävs för att hävda sig i Sveriges näst högsta serie?

Så vill Troja vara i Allsvenskan? Det är dags att vakna nu, snart är det försent. FS

Annons

Annons

Till toppen av sidan