Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungby lasarett

Insändare
Öppet brev till regionstyrelsens ordförande: Dyrt med provisoriska lösningar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi måste få ett slut på hur man hanterar fastigheter, lokaler och inte minst personalen som finns på Ljungby lasarett", skriver insändarskribenten.

Bild: Martina Quinn

Annons

Öppet brev till Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M)

Vi måste få ett slut på hur man hanterar fastigheter, lokaler och inte minst personalen som finns på Ljungby lasarett.

På grund av beslutet att riva hus 1A, ett beslut som i och för sig nog är riktigt, men att som nu på kort tid tömma huset på all verksamhet måste vara ett förhastat beslut.

Annons

Detta beslut togs för över ett år sedan, och sedan dess har det lagts så mycket tid och resurser på att hitta provisoriska lösningar. Dåliga lösningar som kostat miljoner. Detta trots att det redan idag finns bra lösningar i befintliga byggnader. Det finns möjligheter att flytta vissa verksamheter, som inte direkt behöver vara anknutna till sjukhuset och på detta sätt skulle man kunna frigöra ytor för permanenta lösningar för bland annat ögonmottagningen.

Annons

Dessa alternativ har jag, och många med mig försökt få fram till beslutsfattarna. Tyvärr verkar det stanna på tjänstemannanivå. Känns som att man väljer att inte lyssna, utan bara kör på med ett beslut som togs alldeles förhastat. Sedan vägrar man att tänka om och lyssna på alternativa lösningar. Synd, i synnerhet när det får sådana konsekvenser både för verksamheten idag och i framtiden.

Jag är varken fastighets-, lokal- eller verksamhetsutvecklare, men har jobbat så pass länge på sjukhuset, må vara ”bara” som vaktmästare och snickare, men tycker nog mig ha koll både på den verksamhet som bedrivs, och på vilka lokalmöjligheter som finns inom sjukhusområdet.

Som man gör nu försvinner mångmiljoner av skattepengar, miljoner som istället skulle kunnat användas till den nya tillbyggnaden av sjukhuset, ”Om det nu blir någon???”

Det tråkiga i slutändan är att det är vårdtagarna här i västra delen av länet som kommer bli lidande. Den oro som skapats medför at det blir svårare att både behålla och rekrytera personal, vilket kan leda till att viss verksamhet kan komma att försvinna från Ljungby lasarett. Vill vi att vår kommun ska växa och utvecklas?! Ja, då är det viktigt att vi också kan erbjuda ett sjukhus med den vård som kommuninvånarna vill ha.

Annons

Så innan det bestäms var, och vad som skall finnas i den nya tillbyggnaden ”Tänk efter”. Det viktiga är inte att få igång detta projekt så fort som möjligt, utan att se till att resultatet blir så bra som möjligt. Inte bara i den nya tillbyggnaden, utan även tänka på framtida verksamheter, renoveringar och tillbyggnader.

Magnus Larsson

Snickare på Fastighetsavdelningen, Ljungby lasarett

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy