Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Diö landsbygd

Insändare
Miljöpartiets vara eller inte vara

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det är frågan om Miljöpartiet hellre ser SD isolerat än att få igenom grön politik", undrar insändarskribenten. Miljöpartiets språkrör Per Bolund.

Annons

Vem vågar sitta i en koalition med Centern? undrar insändarskribenten.

När jag tänker på svensk politik så har jag alltid sagt att det finns inget parti som bara har bra förslag, och det finns inget parti som bara har dåliga förslag. Men efter att ha hört Miljöpartiets presskonferens i tv onsdagen den 24 november där de beslutade att lämna regeringen börjar jag tveka. Ordet VI var deras mest använda ord! Det var vi som hade gjort det, det var vi som hade förhandlat fram det, hade inte vi funnits så hade det inte blivit så, det var vi som stoppade det och så vidare.

Annons

Det andra ordet var BLÅBRUN och en budget där  Sverigedemokraterna får inflytande. Jag förstår att det ibland har varit gnissel i maskineriet mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna, när man står och säger vi hela tiden och inte pratar om vad de gjort tillsammans. Detta visar tydligt hur vissa partier i Riksdagen ser sin viktigaste uppgift att ”låsa in SD i frysboxen”. Det är frågan om Miljöpartiet hellre ser SD isolerat än att få igenom grön politik. Det finns säkert vissa frågor som man tycker lika i, men se då sakpolitiken som det viktigaste och inte bara hitta fel på motståndarna.

Annons

Man pratar om att ”för Sveriges bästa”, varför kan man inte i politiken precis som inom idrotten se på möjligheterna istället för hindren. Stefan Lövén var inte min favorit, men jag tror att han kunde fått mer stöd i Riksdagen för sin politik utan miljöpartiet. Kanske en omöjlighet men varför skulle inte Magdalena, Ebba, Ulf och Jimmy kunna komma överens i vissa sakfrågor, och på så sätt lotsa Sverige i hamn till nästa val.

I min ”gröna ungdom” var jag Centerpartist därför jag gillade Torbjörn Fälldins mittenpolitik. Men idag skulle jag aldrig rösta på Centern, då man inte vet var de står. Ena timmen röstar de fram Magdalena Andersson till Sveriges första kvinnliga statsminister, för att några timmar senare fälla hennes budget. Vem vågar sitta med Centern i en koalition? Men om Miljöpartiet finns med efter nästa val är ett stort frågetecken. Man spelar ett högt spel när man som parti tar så stora ord i sin mun när man balanserar på 4-procentsspärren.

Nu är det även dags för Liberalerna att visa var de hör hemma, då de också balanserar på spärren. Vi har importerat många ord från engelskan, till exempel teamwork. Låt det även importeras till vår riksdag.

Lars Haraldsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy