Annons

Annons

Annons

Annons

Besparingar inom skola

Insändare
Besparingarna: Skolan måste få kosta!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Kan vi inte utbilda våra barn på bästa sätt så kan vi inte få ett bra och tryggt samhälle framtiden. "

Annons

Har följt turerna i Smålänningen med bestörtning när det gäller skolan och besparingarna som skall genomföras i Ljungby. Besparingar är otroligt viktigt i en kommun och att fortlöpande jobba med att spara på utgifterna är politikerna och tjänstemännens skyldighet mot skattebetalarna.

Trots detta blir undertecknad besviken och förundrad när det beslutas om att göra stora besparingar i en av hörnstenarna i vårt samhällsbygge skolan. Utan att ha någon stor kunskap eller insikt i skolvärlden så kan det inte vara så svårt att förstå att skolan utbildar för framtiden och det måste också finnas ordentliga resurser för att få bra resultat i skolan. Kan vi inte utbilda våra barn på bästa sätt så kan vi inte få ett bra och tryggt samhälle framtiden.

Annons

Annons

Det kommer ständigt nya rapporter om hur usla resultat många elever presterar och att lärare inte orkar med belastningen i skolans värld. Undertecknad kan inte förhäva sig med att ha varit någon stjärna i skolan tvärtom men det fanns trots allt resurser som gjorde att undertecknad både kan läsa och uttrycka sig hjälpligt i skrift även att räkna en del fungerar bra. Våra politiker måste förstå sambandet med att släppa ut stora mängder ungdomar som inte har tillräckliga kunskaper leder till kriminalitet och utanförskap. Det är otroligt viktigt att rusta alla våra barn för en lyckad skolutbildning med ordentliga resurser.

Varje elev som avslutar skolan utan godkänt betyg är ett misslyckande för hela vårt samhälle. Att utbilda för framtiden kostar idag men bättre att lägga pengar i ett tidigt skede än att ösa ut pengar när polis, socialtjänst, domstolar och kriminalvård får ta kostnaderna nästa led istället. Det är som att kissa på sig, varmt och skönt men blir ganska fort kallt och hemskt. Det är i första hand givetvis ett föräldrar ansvar men trots allt finns det stora skillnader i även föräldrars kunskapsnivå och det skall inte avspegla sig i barnens utbildning. För ingen vill väl ha en ytterligare större segregation i samhället mellan resursstarka och svaga elever?

Annons

Vill Ljungby kommun växa och producera duktiga framtida skattebetalare så måste skolan få kosta lite nu för annars blir det stora kostnader längre fram. Satsa för framtiden och säkerställ tryggheten i Ljungby kommun!

Arne Svensson Ljungby

Annons

Annons

Till toppen av sidan