Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Med hjärtat på rätta stället 2022

Vem vinner Med hjärtat på rätta stället? Nu är det dags att rösta!

Nu är det dags att rösta på sin favorit till Med hjärtat på rätta stället.

Här kan du rösta direkt på webben.

Här nedan kan du rösta på årets kandidater till Med hjärtat på rätta stället: Lisa Hennig, Fredrik Estberg, Rune Gustavsson, Håkan och Bettan Jönsson och Marita Johansson.

Annons

Marita Johansson, Ljungby, Rune Gustavsson, Traryd, Lisa Hennig, Ljungby, Håkan och Bettan Jönsson, Älmhult, eller Fredrik Estberg, Ljungby.

Någon av dessa kommer vinna Smålänningens utmärkelse Med hjärtat på rätta stället och uppvaktas i en livesändning den 13 februari.

Vem det blir är nu fram till läsarna att avgöra och i formuläret nedan kan du lägga din röst. Det går bara att rösta en gång per person. Man kan också rösta genom att skicka e-post till tavling@smalanningen, se eller skicka ett vykort eller brev till Smålänningen Föreningsgatan 8B Ljungby. I bägge fallen berättar man vem man är och vilken kandidat man röstar på. Senast den 11 februari behöver vi din röst .

Här kan kan du läsa mer om våra nominerade:

Annons

Marita Johansson, Ljungby, är pensionerad lärare som bland annat engagerat sig för flyktingar. Bland annat hjälper hon och maken Bengt en afrikansk jurist som inte fick uppehållstillstånd i Ljungby. Denna man och hans familj får varje vecka ett telefonsamtal från Marita, samt vid olika tillfällen paket med förnödenheter. Mannen och hans fru skulle inte klara sitt uppehälle eller sina barns skolgång utan denna samordnande och personliga insats.

Annons

Rune Gustavsson, Traryd, tycker det är självklart att hjälpa andra trots att han själv är sjuk i cancer. Bland annat har han engagerat sig i handikappföreningen DHR och för parkinsonsjuka. Men Rune har också samlat in pengar till Barncancerfonden genom sin solrosodling.

Lisa Hennig, Ljungby, är en av de drivande i den frivilliga sökgruppen efter försvunne Mattias Borg. Hon är en av initiativtagarna till Facebook-gruppen och ligger bakom sökinsatser och ljusmanifestationer. Lisa engagerar sig även i sin roll som förskollärare för att barn och personal ska få en bra arbetsmiljö.

Håkan och Bettan Jönsson, Älmhult, tog emot de flyktingar som kom till Älmhult med en öppen famn och lät Mostafa få ett nytt hem hos dem. Tillsammans med Röda korset bildade paret en underförening "Tillsammans med ensamkommande" och såg till att alla ungdomar på boendet fick ett familjehem så de kunde stanna kvar i Älmhult. Dessutom räcker de till som stöd för sin svårt sjuka dotter.

Annons

Annons

Fredrik Estberg, Ljungby, har lagt runt 200 timmar på att med sin drönare söka efter försvunne Mattias Borg i ån Lagan. För Fredrik är det självklart att göra allt han kan för att stötta och hjälpa till i sökandet. "Jag gör det jag skulle vilja att någon annan gjorde om det var någon av mina barn."

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy