Annons

Annons

Annons

Annons

Hallarydsloppet 2022

Hallarydsloppet är tillbaka

Efter två års uppehåll är påsklöpningen äntligen tillbaka. Hallarydsloppet gör comeback!

Måndag 18 april livesänder vi på Smålänningen hela arrangemanget och bjuder på många intervjuer, glada miner och förhoppningsvis en solig annandag påsk.

Hallarydsloppet gör comeback efter två år.

Bild: Sara Fridholm

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Pandemin ställde till det för Hallarydsloppet både 2020 och 2021. Nu gör det klassiska loppet comeback.

Hur känns det att köra igång igen?

– Det är ju väldigt skönt. Det tror jag alla tycker, både arrangörer och deltagare. Det har man ju väntat på de senaste två åren. Vi fick ju ta beslut bara veckan innan loppet 2020 att ställa in och sen har man ju tänkt att "nästa år kanske". Så nu känns det skönt att det blir av, säger tävlingsledare Carl Bladh.

Har det varit två frustrerande år?

Annons

– Vad ska man säga...Vi har väl tagit det med jämnmod. Man har ju förståelse för att det blivit som det blivit. Men det är klart att det varit tråkigt att inte arrangera dessa folkfesterna som det ändå är.

Annons

När Annelundsrundan gick av stapeln hoppades Fredrik Karlsson på 200 deltagare, endast 108 kom till start.

Hur ser det ut inför Hallarydsloppet?

– Vi har ju haft bra med folk de senaste åren och 2019 var vi 500 personer som deltog och i år är man lite mer osäker...Hur ser det ut nu, har folk hittat andra intressen?

– Motionsloppen kanske fått ta en del stryk. För vår del har vi 150 föranmälda och det är ju färre än tidigare år men låt säga att vi får 150 efteranmälda också kanske. Jag tror och hoppas att vi kan komma upp i 350 deltagare men ganska mycket lägre än 2019.

Carl Bladh, tävlingsledare Hallarydsloppet.

Vad gör ni för att locka fler?

– Vi annonserar på Facebook och skriver i flera grupper, vilket vi kommer fortsätta göra. Men traditionellt sett har vi många efteranmälningar så vi hoppas på det även i år. Det ser ut att bli väder också och det kan ju locka fler.

Bladh avslutar med en uppmaning till folket:

– Det finns ju distanser för alla! Vill man inte springa så kan man gå, så det finns något som passar alla. Det kommer bli jättekul att folk kommer till Hallaryd igen.

Annons

Fakta

Hallarydsloppet

Vad: Hallarydsloppet

Var: Start vid Hallaryds skola

När: Måndag 18 april. De första startar kl 10.40

Distanser: P8,F8–P12,F12: 1,3km, P16, F16,P14, F14, Promenadklass: 3,35 km, Motion: 6km, Motion: 9,8 km, Öppen klass: 21km.

Bild: Sara Fridholm

Annons

Annons

Till toppen av sidan