Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Markaryd favoriter mot LEIF – Smålänningen sänder live

Tabelltrean Markaryd tar emot Liatorp/Eneryda under torsdagskvällen. Båda lagen har en förlust i bagaget – vilket lag lyckas resa sig?

Markaryd – LEIF sänds live under torsdagen.

Bild: Robert Corell

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Här ser du Markaryd – Liatorp/Eneryda. Matchen börjar 19.00.

Både Markaryd och LEIF förlorade i senaste omgången. LEIF har haft en tung start på säsongen och ligger näst sist men för Markaryd har det gått desto bättre. Inför förlusten hade de tre raka segrar och ligger trea, bara en poäng ifrån serieledning.

– Spelmässigt var det okej sist. Sen att vi inte satte chanserna var ju lite oflyt men också brist på skicklighet... Vi är ganska mycket i deras straffområde så det är för lite med två mål på alla chanser. Det är tråkigt att säga men vi bjöd på två mål sist så vi måste vara noggrannare och inte vara lika naiva som mot Alvesta, menar MIF-tränaren Julius Sjödahl och fortsätter:

Annons

Annons

– Ibland straffas man hårt och ibland kommer man undan på det men nu gjorde de mål på våra misstag. Det var inte en dålig insats, ibland kommer matcher som den bara.

Ni får ses som favoriter med tanke på tabelläget, hur ska ni hantera det?

– Vi ska få bättre fart i spelet, det har blivit lite hackig med tanke på planen men den blir bättre och bättre så jag tror vi kan få upp tempot bra, det hoppas jag att vi ska kunna utnyttja och få dem trötta. Vi mötte dem ifjol, de är fysiska och har ett par duktiga spelare så jag förväntar mig en tuff match. Jag vet inte om vi är favoriter men vi vill ju såklart vinna alla matcher, vi får se hur långt det räcker.

Är det någon i LEIF som ni kommer hålla extra koll på?

– Jag passar på den, jag har inte sett dem tillräckligt mycket, skrattar Julius Sjödahl och säger samtidigt att han inte vill gissa något slutresultat.

– Vi får hoppas på tre poäng och mycket mål, i alla fall.

Ola Gustavsson, tränare i LEIF, var uppgiven efter senaste nederlaget (0–5) mot Vederslöv/Dänningelanda.

– Det är bara att glömma. Hem och börja om, sa han då.

Hur ska ni göra det bättre mot Markaryd?

Annons

– Tanken är att vi måste komma ihop som ett lag igen. Det är tre matcher där vi inte spelat som vi sagt. Mot Alvesta fick vi helt plötsligt ihop det men sen rasade vi igen mot Vederslöv/Dänningelanda. Det blir svårt med självförtroendet där. Man tappar modet och tron på att vi klarar det, så det är fullt fokus på det nu.

Annons

– Vi kommer nog ligga lite lägre. Jag tror absolut att de är sugna på att vinna hemma och de är duktiga på att trilla boll, det kommer prägla matchen mycket men när det väl fungerar för oss är vi tunga och tuffa och vi brukar vara bra mot bra lag, konstaterar Gustavsson.

Ser ni er själva som underdogs?

– Ja men det gör vi, det hade vi nog gjort ändå. Det är ett lag som ligger i toppen och det hade vi också velat vara där men i dagsläget är vi definitivt underdogs.

– Markaryd är ett bra lag, de var väldigt bra mot os ifjol och de har väl samma stomme kvar så jag tror absolut att det blir en väldigt tuff match men förhoppningen är att det tänder killarna, säger Gustavsson om matchen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy