Annons

Annons

Annons

Fotboll

Derbyfest på Lagavallen – Smålänningen direktsänder slaget mellan Guddarp och Kånna

Det lär bli tuffa närkamper mellan lokalrivalerna Guddarp och Kånna i division 5. Trots tunga skadeavbräck vill hemmalaget bjuda storpublik på seger. Smålänningen sänder lördagsmatchen live med start 15.55.

– Det är derby, och jag vet att Kånnaspelarna är lite i extas, säger hemmatränaren Samir Hodzic.

Text: 

Guddarpstränaren Samir Hodzic ska fälla Kånna inför storpublik. Med flera viktiga spelare borta hoppas han att inhopparna ska ta chansen.

Bild: Robert Corell

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

•••

Tränare i hemmalaget, Samir Hodzic, är optimistisk trots flera tunga skadeavbräck.

– Vi har många spelare borta. Det är ganska tunga spelare som missar matchen på grund av skador. Adis, Josef, Simon och Bullen. Men vi har stor trupp. Jag är optimist och förväntar mig att de som får chansen tar den, jag tar ut truppen ikväll.

Vad får vi se för matchbild?

– Det är derby, och jag vet att Kånnaspelarna är lite i extas, det vill göra sitt bästa. Kånna har ingen dålig trupp, men de är lite dåligt tränade, det är det stora problemet hos dem. Men de har ett lag för den övre halvan. Derby är derby och vad som helst kan hända, men jag tror på våra killar.

Annons

Annons

Hur ska det bli att spela på Lagavallen?

– Jag tror det passar oss bra, vi har spelare som är riktiga lirare som spelat på Lagavallen förut. Vi ska pressa dem högt upp.

Det lär bli storpublik på lördag. Blir det en extra krydda för spelarna?

– Jag tror det. På första hemmamatchen hade vi mycket folk, nästan 300. Det är en helt annan sak att spela inför 500 personer jämfört med 100. Jag är glad att det är Kånna vi möter, det är en jättefin förening.

Namir Nukic och hans Kånna IF kunde haft en bättre uppladdning inför matchen. Efter en lovande start på säsongen med seger mot Strömsnäsbruk har laget nu förlorat tre raka.

– Vi har startat säsongen bättre än förra året men vi fick byta ut sju-åtta spelare i startelvan till andra matchen. Haris Nukic är skadad, det är en nyckelspelare och det märks direkt när han är borta. Sen har vi några sjuka, det är ju ett virus som går.

Spel på Lagavallen väntar. Blir det annorlunda?

– Det blir första gången vi spelar på hybridgräs som lag. Det är en större plan och lite halare plan. Vi får låta bollen göra mer jobb. Vi får se hur det går.

Hur gärna vill du besegra jobbarkompisen Samir?

– Haha! Han har retat mig lite inför matchen. Men äh.... Faktiskt inte så mycket. Jag gillar Samir och han är ju en annan typ av tränare. Han är seriös och ska vara högre upp. Vi fokuserar mer på de andra lagen längre ner i tabellen, de är viktigare att slå för oss. En poäng skulle vara som en seger, Guddarp ska promenera hem den här divisionen. Men visst, det är många spelare som känner varandra i lagen så det blir nog lite derbykänsla över matchen.

Läget i truppen?

– Haris är fortsatt borta och Jamal (Ahmed Adnan Abdi) är skadad i tre veckor. Vi är några sjuka och det är svårt att säga på förhand vilka spelare som tillfrisknar. Men vårt nyförvärv Patrik Rikama Hinnenberg kommer och gör sin första seriematch. Vi får se hur mycket gubben klarar, säger Namir Nukic.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan