Annons

Annons

Annons

Fotboll

Smålänningen sänder vägvisarmatch för Älmhults IF: ”Alla kan slå alla”

Smålänningen sänder lördagens möte mellan Älmhults IF och Sölvesborgs GoIF direkt från Älmekulla.

Här summerar ÄIF-tränaren Martin Åström säsongsinledningen och ser en tabell som snart kommer utkristallisera sig.

– Det kommer visa sig de närmaste omgångarna.

Text

Älmhults IF tar emot Sölvesborg på lördagen – en match du kan se direkt på smalanningen.se

Bild: Simon Nyman

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Matchen Älmhult–Sölvesborg ser du här.

Annons

Annons

•••

Älmhults IF har inlett säsongen med två segrar, en oavgjord och två förluster och befinner sig på sjunde plats i den ännu jämna tabellen.

– Jag tycker vi har gjort fyra matcher då vi varit ungefär lika bra som våra motståndare sen har vi en match mot VMA, då vi möter ett bra lag, men samtidigt inte riktigt är hundraprocentiga i vårt spel. Där hoppas jag vi har mer att hämta. Men överlag är det stabila insatser. Vi har fått med oss två segrar och fick oavgjort senast på övertid vilket vi absolut var värda. Mot Färjestaden hade vi ledningen i 87:e minuten men släppte två snabba mål, summerar ÄIF-tränaren Martin Åström.

Så betyget är "helt okej"?

– Det har varit helt okej. Sen hoppas jag givetvis att vi utvecklas och vinner fler matcher.

På lördag kommer Sölvesborg på besök. Blekingelaget leds fortsatt av en fortsatt pigg 41-åring i Marcus Ekenberg, anfallaren med över 400 matcher för Mjällby.

– Han tillhör väl toppen i skytteligan i år också. Det är en målskytt att se upp med. De har även tagit in Marc Tokich som spelade i Mjällby förra säsongen, mycket av spelet kretsar kring honom. Det är en överlag ganska jämn trupp med några toppar.

De ligger tvåa i serien. Är det en typ av vägvisarmatch för er?

– Det är fortfarande tidigt och mycket kan hända. Det känns som en serie där väldigt många matcher avgörs i slutminuterna och jag tror alla lag har chansen att slå alla. Men visst kommer det snart utkristallisera sig vilka som är topplagen de närmaste omgångarna. Jag hoppas att vi kommer tillhöra den övre halvan.

Annons

Annons

Läget i ÄIF-truppen?

– Det ser lite bättre ut än förra fredagen. Då hade vi många borta och André Lassen fick hoppa in. Nu är några spelare tillbaka och han är inte med i den här matchen, men man vet aldrig vad som händer i fortsättningen. Vi håller kontakten. De som definitivt saknas är Philip Nilsson och bröderna Ramadani, Armend och Armand.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan