Annons

Annons

Annons

Fotboll

Torpa har chans att rycka – vi sänder stekheta toppmötet mot Guddarp: ”Inte vunnit på tur”

Det är inte otänkbart ett av de här lagen blir seriesegrare i höst.

Smålänningen sänder det stekheta toppmötet i division 5 mellan Torpa IF och Guddarps IF på fredagskvällen.

– Det är lite mer press på Guddarp om jag ska vara helt ärlig. Vinner de inte så rycker vi lite, säger Torpas spelande tränare Johan Palm.

Text: 

Torpa IF har vunnit alla matcher så här långt. I toppmötet mot Guddarp kan de rycka i tabelltoppen. Matchen ser du på smalanningen.se.

Bild: Simon Nyman

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Fredagens toppmöte mellan Torpa IF och Guddarps IF ser du här.

Annons

•••

Sex matcher spelade. Sex matcher vunna. Torpa IF:s säsongsstart har varit perfekt.

– Den har varit jättebra. Vi har inte vunnit på grund av tur utan killarna har varit jätteduktiga och vi har spelat bra och stabilt hela vägen. Över 90 minuter har vi varit bättre i alla matcher hittills. Men nu är det ny match och nya möjligheter, konstaterar Torpas spelande tränare Johan Palm.

Annons

Ni har redan tre poäng ner till tabelltvåan Guddarp. Ni rycker lite i toppen vid vinst.

– Så blir det ju. Av den anledningen är det lite mer press på Guddarp om jag ska vara helt ärlig. Vinner de inte så rycker vi lite, så där har vi inte mycket att förlora.

Kan ni gå rent?

– Det kan man alltid göra! Men oavsett vilka vi möter så är det hårt jobb som gäller. Det finns inga lätta matcher. Absolut kan vi gå rent, men det är svårt.

Vilken matchbild får vi se mot Guddarp?

– Svårt att säga då jag inte sett Guddarp så mycket. Men vi gör som vi brukar och fokuserar på det vi kan, sen hoppas vi att vi är tillräckligt duktiga för att vinna.

Guddarps IF åkte på säsongens första förlust senast. Men det var inte den enda smällen. Kavin Trinh fick läggas till på den stora listan av skadade spelare.

– Sjuka och skadade. Det är inte normalt. Jag har inte varit med om det här som tränare. Vi hade tio spelare borta förra matchen och jag var inte ens förbannad efter förlusten som jag brukar bli, säger GIF-tränaren Samir Hodzic.

Han fortsätter:

– Några kommer tillbaka men då är det nya som är sjuka. Men någon gång måste det vända, det är ingen mening att klaga. Vi har det vi har och spelarna kommer göra sitt bästa. Jag är optimist.

Annons

Kommer ni behöva förändra ert spelsätt?

– Jag vet hur Torpa spelar. De har haft samma lag i fyra-fem år och jag är lite överraskad att de fortfarande är i femman, de har ett jättebra lag. Det är normalt att man utgår från materialet och jag funderar fortfarande. Men vi ändrar nog inte så mycket, vi ska spela aggressivt mot dem, säger Hodzic.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan