Annons

Annons

Annons

Fotboll

Smålänningen sänder när oblyga nykomlingen Älmhults IF möter serieledaren: ”Ska försöka lura dem”

Älmhults IF tog en stark seger senast. Nu ska de ta med sitt momentum till mötet med serieledaren.

– Vi backar aldrig, säger tränaren Cristian Ozan.

Smålänningen sänder matchen mot Trelleborg direkt från Älmevallen.

Text

Saga Sthen, till vänster, är tillbaka i spel för Älmhults IF efter en utbytestermin på Irland.

Bild: Robert Corell

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Matchen ser du på www.smalanningen.se på söndag klockan 13.55.

•••

Älmhults IF har imponerat som nykomling i division 1 och ligger inför helgens omgång sexa i tabellen. Förra matchen blev det en stark 2–1-seger borta mot Halmia efter en prestation som tränaren Cristian Ozan var väldigt nöjd med.

– Vi visade attityd från början, vi visade vem som skulle bestämma. Om vi tar tag i matchen direkt så blir det svårt för motståndarna att göra så mycket och det såg vi mot Halmia. Vi tog kommandot och det blev svårt för dem att passera mittplan, framför allt i första halvlek. Sen drog vi ner på tempot men fortsatte ha kontroll.

Annons

Annons

Kan ni göra samma sak mot serieledaren Trelleborg på söndag?

– Det är inget snack om saken. Vi går ut för att ta tre poäng och vi backar aldrig. Vi har ett spelsätt som vi kommer fortsätta med. Sen vet jag så klart att vi kommer möta tufft motstånd, kanske det tuffaste hittills. De har inte så många insläppta mål vilket tyder på en tät och bra backlinje. Men vi ska försöka lura dem och komma igenom. Jag tror på mina tjejer. Är vi koncentrerade och på tårna direkt så kommer vi ge dem en match.

Vad vet du om Trelleborg?

– De är ganska starka och är som sagt täta i försvaret. Det kommer inte vara lätt men inte heller omöjligt. Vi har vår plan på hur vi ska försöka ta oss igenom. Jag hörde innan serien startade att Trelleborg skulle vara ett topplag. Jag ska titta på en av deras matcher ikväll eller imorgon för att titta närmare. Jag vet vilka spelare de har i laget, det kommer bli en tuff utmaning. Men det älskar vi ju, det är ju det bästa med fotbollen.

Älmhults IF har haft en skadedrabbad säsong, men nyligen kom förstärkning i form av Saga Sthen. Mittfältaren är tillbaka i spel efter en utbytestermin på Irland.

– Hon tränade lite med ett lag utomlands och är i ganska god form. Hon spelade från start senast, fick 65-70 minuter och gjorde det jättebra. Det känns bra.

Annons

Målvaktsproblematiken är känd sedan tidigare, både Stella Bahtiri och Gabrielle Smedberg dras med skador och kommer vara borta till efter uppehållet. Nellie Kjellsson är tillbaka i truppen för att vakta målet.

Saknas mot Trelleborg gör löpstarke ytterforwarden Hilda Mattson som har problem med ett ledband.

– Hon är borta en, kanske två veckor till. Hon ska börja testa lite snart.

Men skadeläget ser ut att ljusna för er?

– Vi har haft en jäkla otur i fem-sex matcher i rad. Jag kunde inte ha en hel trupp på träningarna men nu ser det riktigt bra ut. Vi är 15-16 spelare varje träning och det känns riktigt bra, då kan man jobba på ett helt annat sätt, säger Cristian Ozan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan