Annons

Annons

Annons

Fotboll

Toppderby i fyran när Ljungby tar emot Markaryd – Smålänningen direktsänder: ”Vi går alltid för vinst”

Markaryds IF har gått starkt under vårsäsongen. På tisdagskvällen ställs man på prov när det vankas lokalderby på Lagavallen. Ljungbytränaren Ilija Dobric vill se sitt hemmalag bjuda upp till dans.

– Vi ska inte parkera bussen och försvara oss, det är inte vår filosofi.

Text

Ljungby IF målfirar i matchen mot Alvesta GoIF tidigare i vår.

Bild: Robert Corell

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Matchen ser du på smalanningen.se på tisdag klockan 18.55.

Förutsättningarna inför matchen mellan Ljungby och Markaryd kan inte bli bättre. Väderleksrapporten vittnar om en ljummen sommarkväll, Lagavallens gräsmatta är i toppskick och på planen väntas derby i fyran mellan två topplag. Ilija Dobric, tränare i Ljungby IF, ser goda chanser att ta tre poäng – trots ett tufft motståndarlag:

Annons

– Vi går alltid för vinsten. Vi ska inte parkera bussen och försvara oss, det är inte vår filosofi. De leder serien, men man vet aldrig vad som händer – de kan ha en dålig dag och vi kan ha en bra dag. Inget är omöjligt!

Annons

Tror du att Markaryd kommer föra spelet?

– Det tror jag inte. Vi har haft en lite sämre period nu på grund av skolavslutningar och fester, men nu är vi tillbaka på gamla spåret igen. Spelar vi på vår nivå tror jag inte att Markaryd kommer dominera på planen. De som gör minst misstag kommer vinna matchen.

Ilija Dobric vill se sitt lag spela fin fotboll trots tufft motstånd.

Bild: Carl Andreasson

Vad vet du om Markaryd?

– Jag vet att de har två vassa anfallare, Sjöström och en till. Där måste vi vara extra försiktiga. Annars är det bara att spela vårt spel.

Hur är läget i truppen?

– Det glädjer mig att Sven (Holst) börjar komma tillbaka. Han känner inte av sin skada längre, han är viktig för oss.

Markaryds IF fick ingen optimal uppladdning inför tisdagens toppmatch. När Smålänningen får tag på tränare Julius Sjödahl har han precis fått blåsa av träningen.

– Det åskar för fullt här. Men vi hann i alla fall köra i 20 minuter, säger han.

Derby mot Ljungby IF, är ni taggade?

– Ja absolut, det ska bli riktigt roligt!

Båda lagen ligger på övre halvan, vad tror du vi får se för matchbild?

Annons

– Jag tror det blir en intensiv match. Vi spelar hyfsat lika, prioriterar offensiven och spelar med hög press. Det gäller att sätta presspelet, att inte blir för ivriga – spela när det är läge. Vi har en plan på hur vi ska matcha dem, men det kommer bli tufft. Ljungby är ett bra lag, har en bra tränare och är giftiga. Jag tror de kommer komma topp 3, detta är en av de tuffaste matcherna.

Annons

Vad behöver ni se upp med?

– Vi vet att de löper mycket och är glada att hitta i djupled, vi vill skydda de ytorna och försöka stoppa dem tidigt. Det blir nog många dueller också, det gäller att vinna matchen i matchen mot sin spelare.

Hur är läget i truppen?

– Vi spelade en jättebra match senast. Alla är tillgängliga plus att vi får tillbaka Liam (Braun) efter en avstängning. Vi har inget att skylla på.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan