Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Målmaskinen mot superförsvaret – Smålänningen livesänder heta toppmötet: ”Hatar att förlora”

Häradsbäcks IF har öst in mål under säsongsinledningen av division 6. På onsdagskvällen ska man försöka få hål på serieledande Agunnaryd.

– De är starka bakåt så det blir en prövning för oss, säger HIF-tränaren Mikael Olofsson.

Smålänningen direktsänder matchen från Ekvallen.

Serieledande Agunnaryd vill befästa sin plats i tabelltoppen.

Bild: Albin Henriksson

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Matchen ser du på smalanningen.se på onsdag med sändningsstart klockan 18.50.

Efter nio omgångar ligger Agunnaryd etta i tabellen, och tränare Anders Axelsson menar att de små detaljerna kan komma att bli utslagsgivande.

– Jag tror det kommer bli en tuff och fysisk match. Det är två lag som kommer vara stabila i spelet. Det kommer avgöras på fasta situationer, säger han.

Annons

Varför har ni varit så starka under vårsäsongen?

– Det är vinnarmentaliteten. Vi har killar som hatar att förlora, och de har dragit med sig resten av gruppen på ett bra sätt. Vi har också tränat bättre i år än i fjol, vi har blivit fyra, fem man fler på träningarna – då blir det högre kvalité.

Annons

Häradsbäck har gjort nästan 50 mål hittills. Hur ska ni stoppa dem?

– Det är bara att titta på hur få mål vi släppt in. Det är försvarsspelet vi lever på. Det är imponerande hur mycket mål Isak Skog (anfallare i Häradsbäck) har gjort, men jag litar på mitt försvar – vi ska inte försöka ta bort någon specifik spelare.

Tror du att det kan leta sig ner lite publik till Ekvallen?

– Det är jag övertygad om. Vi har haft en bra kärna med publik i år, och när det är toppmatch brukar det bli en 100 personer där. Det är vi värda, och Häradsbäck också!

Häradsbäck har varit minst sagt giftiga framåt under de inledande nio matcherna, mycket tack vare den glödhete anfallaren Isak Skog. Men inför matchen mot Agunnaryd råder krisläge i truppen, menar tränare Mikael Olofsson.

– Vi har mycket skador och sjukdomar nu, jag vet knappt om vi får ihop det. Vi fick ställa in träningen på grund av flera fall av feber. Patrik Sjöblom, som gjort sju mål som mittback, är avstängd på grund av tre gula kort.

Då är ni nöjda med en poäng på Ekvallen?

Får vi bara ihop en startelva så vill vi vinna. Tar vi en poäng kan man inte heller vara missnöjd, det viktigaste är att inte förlora så att de drar ifrån i toppen. Men inför matchen går vi in för att ta tre poäng.

Annons

Agunnaryd är obesegrade serieledare, är spelarna sugna på att slå dem?

– Det tror jag alldeles säkert att de är! Det är alltid roligt att spela toppmatcher, framför allt mot de som leder serien.

Vilken typ av match tror du vi får se?

– Det blir nog ganska jämnt. De är fysiska, spelar lite längre bollar och springer mycket. De är starka bakåt så det blir en prövning för oss.

Annons

Annons

Till toppen av sidan