Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hett derby i dubbel bemärkelse innan uppehållet – Smålänningen sänder live: ”Det har inte gått superbra – ändå leder vi”

Liatorp/ Eneryda tar under måndagskvällen emot Lagans AIK i damernas division 3. Det blir en repris på premiäromgången som får avsluta vårsäsongen. Senast lagen möttes blev det 2–2.

– Jag minns att vi inte alls fick ihop vårt spel, säger LEIF:s tränare Jens Axelsson om premiären.

Smålänningen sänder matchen live från Bokliden, Liatorp.

Text: 

Jens Axelsson, tränare Liatorp/ Eneryda.

Bild: Robert Corell

Annons

För att se sändningarna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på Smålänningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Matchen ser du här. Sändningen startar 18.50.

I premiäromgången av damernas division 3 ställdes Lagans AIK och Liatorp/ Eneryda mot varandra. Det blev en svängig match där LEIF fick sista ordet genom Maria Hammarroths 2–2 i slutminuterna.

Efter matchen har lagens säsong gått åt två olika håll. LEIF leder serien på 17 poäng, samtidigt som Lagan ligger sexa, fem poäng bakom serieledarna. Jens Axelsson, tränare i LEIF, känner inte att laget haft en så pass bra vårsäsong som tabellen faktiskt visar.

Annons

Annons

Vad minns du från premiären?

– Att vi fick jaga väldigt mycket, och att vi inte alls fick ihop vårt spel. Trots 2–2 hade vi ändå hoppats på mer.

Ni leder serien, vad beror det på?

– Det beror nog på att vi har en rätt stark stomme. Mittback, mittfält och anfallare som har fungerat rätt bra. Sen har vi haft det jobbigt med sjukdomar, skador och frånvaro på grund av olika grejer. Jag känner nog att det inte gått superbra, men ändå ligger vi etta.

Det finns mer att ge, alltså?

– Om man kan få ihop det så att alla är tillgängliga för match och träning... Vi har varit få på träningarna, kan vi bara få till det så känns det som att vi har mer att ge, helt klart.

Trots att fem placeringar skiljer lagen emellan är LEIF bara fem poäng före LAIK. Det är en minst sagt jämn tabell och derbyt lär bli tufft, om man får tro Axelsson.

– Precis som i många andra matcher har vi mycket frånvaro och Lagan har ändå varit bra. De har haft lite oflyt i slutet och tappat några poäng, menar han.

Backen Nelly Axelsson är bortrest inför matchen, talangen Lisa Susak är på landslagsläger i Halmstad. Dessutom är flera spelare, som till vardags studerar till poliser, och som tillbringat våren i LEIF, i sina hemstäder då de har sommarlov.

Lisa Susak är på landslagsläger och missar derbyt mot LAIK.

Bild: Robert Corell

Annons

Annons

– Och sen har vi några sjukdomar i laget också. Så, vi har väl inte vårt starkaste lag men vi har folk överallt så det känns okej.

Dessutom har en riktig värmebölja dragit in och det väntas bli runt 30 grader varmt under måndagen. Vattenpauser blir att räkna med.

– Det kommer bli hemskt, gissar jag. Just nu är jag i Blekinge och det fläktar lite från havet men imorgon kommer det nog bli väldigt kvavt, det känns inte som att man kan andas riktigt. Så det blir en tuff match av flera orsaker, avslutar Axelsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan