Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungbydagarna 2022

TV: De laddar för parad – och jagar ambassadör: ”Kan vara en person som sjunger på bussen”

Känner du någon som står upp för allas lika värde eller du kanske själv är en sådan person? Smålänningen och gänget bakom Ljungby gillar olika är på jakt efter en ambassadör.

– Det kan vara en person som vågar sjunga på bussen, alltså vågar stå upp för att vara annorlunda, säger Maria Stansert, konferencier.

Text: 

Inbäddat innehåll

Nominera här: Här kan du nominera ditt förslag på ambassadör - kanske är det du själv?

Annons

Under Ljungbydagarna blir det mångfaldsparad för allas lika värde i Ljungby. Det kommer bli en färgglad parad och i samarbete med Ljungby gillar olika delar Smålänningen ut ett pris till en ambassadör för allas lika värde. Något som bara gjorts vid ett tillfälle innan vid den första mångfaldsparaden, då Mona Kristoffersson på Goda krafter för ensamkommande i Ljungby fick priset.

Annons

I föreningslivet, på arbetsplatsen, i skolan ....ja överallt finns det personer som gör gott för att lyfta allas lika värde.

– Det kan vara en person som bemöter människor likadant oavsett vem personen är och hur den ser ut, säger Frida Karlsson från Ljungby gillar olika.

Lina Karlsson, Maria Stansert och Frida Karlsson ser fram emot fredagens parad och att fylla Lilla torg med glädje och mångfald.

Bild: Anna Lilliequist

– Någon som tycker att alla får plats och visar det. Som gör gott för sin omgivning. Någon som är öppen och nyfiken, tillägger Lina Karlsson.

Maria Stansert kommer att vara konferencier på uppvärmningen inför paraden och det är i detta sammanhang som priset delas ut av en representant från Smålänningen.

– En ambassadör för allas lika värde kan vara en person som har modet att våga vara sig själv. En som vågar sjunga på bussen eller sticka ut i organgefärgade byxor. För detta kan ju sprida ringar på vattnet, att det är okej att vara annorlunda och att fler vågar vara det, säger Maria Stansert.

Annons

Alla tre utlovar de en färgglad tillställning på Lilla torg den 19 augusti när det är dags för parad. Som uppvärmning kan man bland annat få ansiktsmålning på plats.

– Mångfalden gör livet mer färgglatt, säger Lina Karlsson.

Annons

Snart är det dags att göra Ljungby mer färgglatt.

Bild: Anna Lilliequist

Annons

Annons

Till toppen av sidan