Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Ny storsatsning – se skidstjärnorna på Smålänningen i flera år framåt

En ny säsong är i antågande – och nu står det klart att Smålänningen fortsätter satsa på livesänd längdskidåkning.

Med start i december väntar över 30 tävlingsdagar under vintern, tack vare ett nytt treårsavtal mellan Bonnier News och Svenska Skidförbundet längd.

– Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News i ett pressmeddelande.

Smålänningen kommer fortsätta sända tävlingar med svenska längdeliten i minst tre år till, tack vare ett nytt avtal med Svenska Skidförbundet längd. Foto: Rolf Zetterberg/kekstock.com

Annons

Förra säsongen kunde du som är prenumerant på Smålänningen se flera nationella längdskidtävlingar live på smalanningen.se – och det kommer du fortsätta göra!

Tack vare ett nytt samarbetsavtal mellan Smålänningens ägare Bonnier News och Svenska Skidförbundet längd kommer några av de största nationella tävlingarna att sändas live på sajten i tre år framåt.

Bara den här vintern väntar över 30 sändningsdagar med start 9-12 december då Ford Smart Energy cup och Bauhaus cup avgörs i Idre. Dessutom kommer tävlingar som Folksam cup för ungdomar och junior-SM att sändas.

– Vi kan nu erbjuda livesänd längdskidåkning som går rakt in i hjärtat hos såväl våra läsare och tittare nationellt på Expressen och lokalt hos våra lokala titlar runt om i landet. Dessutom får vi, genom det fina samarbetet med skidförbundet, en långsiktighet som gör att vi kan utveckla detta tillsammans, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Fakta

Här är alla tävlingar som livesänds

9-11 december: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Idre.
15-17 december: Ford Smart Energy Cup och Skandinaviska Cupen, Östersund.
6-8 januari: BAUHAUS Cup och JVM-test, Lycksele.
13-15 januari: Kopparskidan, Falun.
27-29 januari: USM, Högbo.
10-12 februari: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Ulricehamn.
4-6 mars: Folksam Cup, Järpen.
8-13 mars: JSM och Smart Energy Cup, Gällivare.
24-26 mars: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Boden.
31 mars-2 april: SM-avslutningen, Kalix.

Samtliga tävlingar kommer att sändas på smalanningen.se/livesport. Mer information kring sändningarna kommer närmare.

13-15 januari sänds tävlingen Kopparskidan från Falun där flera av de svenska världsstjärnorna väntas ställa upp, som en uppladdning inför VM i Slovenien.

– Vi hade en fin start på samarbetet redan i fjol och nu är vi redo att ta samarbetet till nästa nivå. Vår förhoppning är att detta ska bidra till att skapa bättre förutsättningar för den individuella skidåkaren och deras klubbar vilket på sikt ska leda till att vi blir fler och ännu bättre som skidnation, säger Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet, längd.

Även under SM-avslutningen i Kalix första helgen i april förväntas flera av de stora namnen komma till start.

Annons

För att se längdtävlingarna måste du vara prenumerant på Smålänningen. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här för att få tillgång till allt material på smalanningen.se, inklusive skidsändningarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan