Annons

Annons

Annons

#InsideTroja-Ljungby

KLART: Smålänningen tv-sänder Trojas kval till hockeyallsvenskan

Efter en lång säsong ska det äntligen avgöras. Lyckas Troja ta klivet upp i hockeyallsvenskan?

Du ser upplösningen – från play in till kvalserien – direkt på smalanningen.se.

– Oerhört roligt att kunna erbjuda våra Trojatokiga prenumeranter den här godbiten, säger Smålänningens chefredaktör Anders Sjölin.

Text

Prenumeranter på Smålänningen kan följa vartenda skridskoskär som Trojaspelare tar i kvalspelet.

Bild: SUVAD MRKONJIC

Annons

IF Troja-Ljungby slutade på tredje plats i hockeyettan södra i höstas och ligger för närvarande på samma placering i den efterföljande serien allettan södra. Redan nu står det klart att laget kommer nå de avgörande matcherna och slåss för en plats i hockeyallsvenskan.

Slutar laget på plats ett eller två är man direktkvalificerad till semifinalserien som startar 18 mars. Slutar man lägre ner hoppar man in i kvartsfinalserien som inleds 7 mars. Klart är i alla fall att Smålänningen visar minst tre matcher med laget – som mest kan det bli hela 20 matcher live på sajten.

– Nu får vi hoppas att Troja kan lägga in en överväxel och prestera sin bästa hockey för säsongen nu när det betyder som mest, säger Anders Sjölin och fortsätter:

Annons

– Vi bevakar Troja extremt intensivt under hela året. Att nu kunna kröna den bevakningen med att livesända resterande matcher i Trojas jakt på en plats i hockeyallsvenskan är ren och skär hockeymumma. Nu håller vi tummarna för att Troja går hela vägen!

Annons

Matcherna kommer sändas på smalanningen.se/sport, där kommer matcherna också finnas i repris för den som tittar i efterhand.

Fakta

Datum för hockeykvalet

Play-in: 28/2-4/3.

Kvartsfinaler: 7/3-15/3.

Semifinaler: 18/3-26/3.

Kvalserien: 30/3-22/4

Förra säsongen vann Östersund kvalserien, efter ett superdrama i sista matchen mot Nybro, då allt avgjordes med en sekund kvar och Östersund blev klart för hockeyallsvenskan.

– Alla älskar matcher som verkligen har betydelse. Jag är själv en inbiten hockeynörd och kvalmatcher är det mest underbara som finns. Nu får vi chansen att visa dessa för vår publik, vilket känns otroligt häftigt, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News som äger Smålänningen.

Hockeyettan ser också positivt på beskedet.

– Det är perfekt för oss att nå ut både nationellt och lokalt. Det är precis det som vi vill göra, säger Jens Israelsson, vd för hockeyettan.

Fakta

Så ser du sändningen

För att se sändningarna på smalanningen.se måste du vara prenumerant på Smålänningen. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på smalanningen.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på smalanningen.se och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan