– När vi åkte bilen hem igår skrattade vi, för vi kände att det var långt att åka bil från Paris i fjorton timmar. Vissa dagar har vi suttit på cyklarna längre än så, berättar Marie Lidåker.

Hillerstorpsbördiga Marie och Pär Lidåker har deltagit i team Rynkebys cykelresa till Paris som anordnas för att samla in pengar i Barncancerfonden. 174 olika cykelteam från hela världen deltog, och ett av dem utgick från Jönköping. När paret stod redo i Jönköping för avfärd den 8 juli hade de en lång vinter och vår av gymträning bakom sig och många spinning- och mountainbiketimmar i benen.

Läs mer: Marie och Pär gör sitt livs resa tillsammans

Mer förberedd

– Kropparna höll, det gjorde dem. Det kändes bra hela vägen, säger Marie.

För Pär var det första gången som har var med och cyklade, men Marie har gjort den här resan en gång förut.

Annons

– Det var annorlunda än första gången, jag var mer förberedd på vad som skulle hända nu, konstaterar hon.

Förutom att de 28 cyklisterna i Rynkebys Jönköpingsteam behövde fysisk träning, krävdes det mental styrka under resans gång. Marie berättar om en etapp där det regnade konstant hela dagen.

"Bara pannben"

– Man är totalt dyngsur och så vet man att det är sju mil kvar tills man är framme. Då är det bara pannben som gäller, man får intala sig själv och de andra att det kommer gå.

Och det gick. Under måndagen kom paret hem till Bolmsö, trötta och utan att riktigt hunnit ta in vad som hänt.

– Tvättmaskinen har jag inte satt i gång än, så det ligger tvätthögar här lite överallt. Fokus nu är att försöka smälta resan - och hitta på något att äta nu när man vant sig vid att bli serverad av serviceteamet, skrattar Marie.

1 september är pengarna som samlats in till Barncancerfonden räknade, i skrivande stund kan man fortfarande skänka sitt bidrag. Förra året landade slutsumman på 84 miljoner, och drygt 19 miljoner av dem gick till Barncancerfonden i Sverige.