Polisen uppger att de två kvinnorna ska ha ringt på i den äldre kvinnans lägenhet och sagt att de kommer från sjukvården.

— Medan den ena personen har pratat med den äldre kvinnan har den andra personen sökt igenom lägenheten, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen i region Syd.

Annons

Brottet anmäldes till polisen vid 14.30-tiden på onsdagen. Det är oklart vad som kan ha stulits från den äldre kvinnans bostad.

Åldringsbrott som gått till på ett likartat sätt har gäckat polisen den senaste tiden. För ett par veckor sedan hade en serie åldringsbrott inträffat i Blekinge och Kalmar län. Även i Jönköpings län, Östergötlands län och Västra Götalands län har det kommit rapporter om många åldringsbrott den senaste tiden.

Det är inte uteslutit att det finns ett samband mellan de många brotten och att förövarna således förflyttar sig över stora områden.

— I nästan alla fall som jag har fått höra om har det handlat om två kvinnor och att de exempelvis säger att de är läkare eller något liknande, säger Fredrik Bratt.