– En helt enorm känsla, förstås. Det känns som det finns någon rättvisa i det här. Vi var bra redan mot Huddinge och borde kanske segrat redan i den duellen och gått till kvalserien. Nu fick vi gå en lite längre väg, men det var skönt att slå ut Mariestad också då de har en del spelartyper som vi inte är så förtjusta i.

Din syn på första perioden?

– Tanken var att vi skulle sätta tryck på dem, precis som i går (fredag) men vi kom inte ut alls som vi hoppades på utan Mariestad löste den situationen ganska bra, faktiskt.

Ni hamnade i underläge med 0–2. Tankarna?

– Vi gick på framåt, men gick väl bort oss lite väl mycket bakåt och hamnade i en ordentlig brygga då vi låg under med 0–2.

Vad sade ni vid timeouten som kom i samband med 0–2-målet?

– Att vi skulle samla ihop oss och börja om som att det stod 0–0. Vi visste ju att vi skulle framåt och göra mål.

Kommentar om ert 1–2-mål i spel fem mot tre i andra perioden?

Annons

– Det var på tiden att vi gjorde ett pp-mål, speciellt i fem mot tre som varit lite struligt. Vårt powerplay har överlag inte fungerat speciellt bra på slutet. Till slut trillade det in en puck och det gav oss energi.

I tredje perioden kom också 2-2 genom Sebastian Benker på en styrning.

– Kul att våra målskyttar kliver fram och gör mål när det gäller som mest.

Känslan efter 2–2-målet?

– Den var bra redan efter första målet. Vi tog ju över fullständigt i slutperioden, även om Mariestad stack up ibland. De har ju några skickliga spelare och är inget dåligt hockeylag.

Vad säger dom om ”Truckens” segermål?

– Det var väl ingen i båset som trodde det skulle bli mål, då vi tyckte han fick pucken för långt ifrån sig. Men han rev ned lamporna och fick på en härlig träff.

Nu väntar kvalserien. Dina funderingar?

– Helt fantastiskt. Vi har världens chans och är inne i ett riktigt flyt. Jag tror vi har en bra chans att ta en av de två platserna.

Hur firar ni det här?

– En bit mat i restaurangen tillsammans med tjejerna och sedan en eller två öl. Vi får ta det lugnt.