Smålänningen

Annons

Alma Kilpeläinen är en talang utöver det vanliga

Alma Kilpeläinen är en talang utöver det vanliga

De flesta människor är glada om de är någorlunda talangfulla i en idrott, men för 19-åriga Alma Kilpeläinen räcker talangen åt för mycket mer än så. Alma har redan visat framfötterna i friidrottsvärlden och till hösten ska hon göra upp med Sveriges bästa i innebandy. Som belöning för sin talang och hårda jobb tilldelades hon även Ljungby kommuns idrottsstipendium 2018.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Dagliga omprioriteringar men inga brutna semestrar

Situationen med antalet anställda sjuksköterskor under sommaren är fortsatt oförändrad. I Ljungby kommun sker dagliga omprioriteringar i verksamheten kring vad som behöver göras och vad som kan vänta till senare. Ingen anställd har behövt avbryta sin semester.

Ljungbytjej till musikal i Växjö

Efter utbildning och jobb på olika scener kommer Ljungbybördiga Elin Månsson att vara med i musikal närmare hemmaplan än tidigare när musikalen Rent sätts upp i Växjö.

Anställd på Region Kronoberg läste journaler på jobbet

Den person som under sitt arbete inom Region Kronoberg olovligt läst patientjournaler har nu fått 15 000 kronor i dagsböter.

Hon blir ny toppchef i Älmhult

Charlotte Nygren Bonnier har utsetts till ny socialchef i Älmhult. Hon ser fram emot sitt nya jobb och säger att kommunen känns intressant och att människorna är trevliga.

Paret spolade bort regnet med sin energi

Så var det dags för sista sommarkvällen i Ljungby hembygdspark. Denna sista sommarkväll avslutades med samma musikartister som den började med - Paret, med energifyllda Tina Runesson och Fredrik Jernberg.

Kommunal strategi mot skadegörelse

Linnéskolan i Älmhult har utsatts för skadegörelse. Tio fönsterrutor och en glasdörr på skolan har krossats, enligt polisen. Älmhults kommun har en strategi för att hindra att sådant här inträffar, säger kommunens säkerhetschef Håkan Helgesson.

Inga lag kvar i A-slutspelet

Fem lokala lag finns på plats på västkusten i Göteborg. Inför torsdagen återstår bara Markaryd B12 i B-sluspelet och Älmhult Akademin i GSOT, medan övriga är utslagna.

Ännu ett inbrott i cafévagnen

Ännu ett inbrott har uppdagats i musiejärnvägsföreningens cafévagn i Strömsnäsbruk.
– Jag upptäckte det när jag såg att det hade regnat in i hytten, berättar Nils-Bertil Sörensson.
Artikel 2 av 9
Dagliga omprioriteringar men inga brutna semestrar
Tillbaka till startsidan