Rotarys Välgörenhetstrio, ett samarrangemang mellan Älmhults GK och Älmhult Linnébygdens Rotaryklubb. Hela startavgiften delas mellan golfklubbens juniorverksamhet samt ett projekt som Rotary-klubben värnar om, även i år blev det ÄIF Akademin.

– Tidigare har denna tävling legat på en söndag som en enskild klubbtävling men för att ge lite extra uppmärksamhet utökade vi vår golfvecka med denna tävling och vi har nu fem tävlingar från måndag till fredag, säger Lene Svensson i Älmhults GK. och fortsätter:

– Förhoppningsvis blir det fler till nästa år då vi försöker med samma upplägg igen, för det brukar ta lite tid att köra in något nytt.

Öppningstävlingen var för 2-mannalag och spelades med tre olika spelformer.

Det inleddes med sex hål greensome (spelarna i laget spelar varannat slag tills bollen är i hål) och därefter vet det sex hål bästboll (båda spelar sin egen boll och bästa resultatet i laget räknas) medan det hela avslutades med sex hål singel (bådas resultat räknas).

Bäst lyckades far och son, Conny och Johan Svensson med 50 poäng. På andra plats kom Kim och Siv Olofsson och trea slutade Roland och Ing-Marie Bernersson, båda lagen hamnade på 49 poäng, så det var jämnt i toppen.

– Vädret var gynnsamt den första speldagen och banan var i mycket gott skick, vilket förhoppningsvis kommer att locka fler deltagare än förra årets golfvecka, då det var över 30 grader varmt hela veckan, summerade Lene Svensson.

Annons

Rotary presenterade ett stort prisbord med skänkta priser och även om man inte spelade på topp kunde man med turens hjälp gå hem med ett pris i utlottningen.

Älmhults golfvecka bjuder under tisdagen på en ny tvåmannatävling, nu i form av en greesome.