Det var vid en husrannsakan i Älmhultsbons bostad som polisen gjorde en del fynd. Polisen hittade bland annat en odling cannabis, en odling som påbörjats två månader innan polisens tillslag.

Han uppger själv att det var första gången han odlade cannabis och att han egentligen hade tänkt odla grönsaker.

Till sitt försvar säger han att det bara handlade om eget bruk. Han hade inte hunnit skörda någonting, men ska ha testat kvaliteten genom att röka på lite grann.

Revolver i nattduksbordet

Polisen hittade också en revolver i hans bostad. Den låg i nattduksbordet bredvid sängen och var laddad med fem patroner.

Han hävdar att han köpte revolvern av några jägare från Norrland, för att den som han uttrycker det; "var en fin mekanism". Patronerna följde med på köpet.

Han säger att han aldrig använt den mer än att ha polerat den vid ett tillfälle och testskjutit i skogen. Sedan dess ska den legat i lådan. Om någon okänd skulle komma hem till honom kunde han skjuta ett varningsskott, menar han.

Erkänner narkotikabrott

Älmhultsbon erkänner att han har framställt 127,59 gram cannabis. Även om THC-halten i den framställda cannabisen varit förhållandevis låg, anser tingsrätten att det ändå har varit fråga om en större odling av narkotika med avancerad utrustning.

Mannen i 30-årsåldern dömdes för av vapenbrott, narkotikabrott av normalgraden och ringa narkotikabrott. Straffet blir skyddstillsyn med samhällstjänst, som motsvarar fem månaders fängelse.

Annons