Omkring 25 försäljare bjöd ut sina välsorterade varor. Är det julmarknad så är det givetvis stort utbud av tomtar och andra för julhelgen trevliga alster.

Det var andra året som föreningen Emmaljunga Folkets hus arrangerade julmarknad och tillströmningen av besökare hade i år ökat till några hundra personer. Besökarna kom från närliggande orter i tre landskap. Några tog sig till Emmaljunga som en återvändarträff från barn- och ungdomstiden.

– Jag är jättenöjd, berättade föreningens sammanhållande kraft, Gunilla Svensson.

Annons

Hon hade all anledning att vara belåten vid serveringsbordet där både glögg och pepparkakor bjöds ut. Där fanns även utrymme för en marknadsfika.

Från brandvärnet

Mitt på planen framför Folkets hus fanns räddningsbilen från Emmaljunga brandvärn. Utrustningen visades och personal fanns på plats. Intill serverades korv och annat matnyttigt. Där bjöds ut skämtdräkter, fågelholkar, kransar, träslöjd och en del annat som tillhör ljusets högtid. Den som ansåg sig ha anledning att betala Swish hade sin chans.

På plats fanns även Irene Jensen med sina äkta handgjorda silversmycken. Där fanns fingerringar tillverkade av silverteskedar. Den som fann det tilltalande med skilda klädesplagg för yngre generationen kunde stanna till vid dessa stånd.

Knäck och andra godiskarameller i gammaldags strut kunde inhandlas. Lite varstans fanns tomtar av olika modell design. Hela tiden fanns så kallad laserfilm med bilder på den stora scenen som kombinerades med julmusik.

För framtiden

På julmarknaden i Folkets hus träffades tidigare bekanta. Det blev flera återseende glädjeyttringar i vimlet av marknadsbesökare. Kanske var det bekanta som inte råkats på längre tid. Här blev det återseende.

Nästa planerade samling blir vårmarknad den 24 mars och sen blir det dukat för café med utställningar den 22 april och 3 juni. Den lilla byn satsar för framtiden.

Ebbe Persson