Att dra kablar genom hav mellan länder och kontinenter är inget litet jobb. De stora kablarna som kan bli upp till 400 millimeter i diameter väger tungt – och det krävs stora mängder. Kablarna är förvarade i så kallade karuseller som fullastade kan väga upp till 9 000 ton.

För att flytta kablarna används något som heter kabeldragare, en nödvändighet inom industrin. Men dagens kabeldragare är utdaterade och uppfyller heller inte alla behov av driftsäkerhet och hållbarhet. Och utvecklingen går långsamt.

Att ta fram ett koncept för en ny, modern kabeldragare för företaget Semcon Sweden AB blev Anton Karlssons och hans studiekamraters examenarbete från Universitetet i Karlskrona där Ljungbybördiga Anton studerat till civilingenjör inom maskinteknik.

I stället för dagens kabeldragare, som använder sig av opålitliga hydrauliksystem, skulle Anton, Hampus Karlsson och Anton Hansson ta fram en kabeldragare som använder sig av direkt eldrift. Något som aldrig gjorts förr.

– Problemen med hydrauliksystemen är att det är mycket läckage och korrosion, brister i både kvalitet och funktion och det är långa leveranstider. Driftstopp i den här branschen är väldigt kostsamma, om en maskin krånglar och det här stora fartygen som kör ut kablarna till havs står i hamnen och väntar kostar det en miljard per dag, berättar Anton Karlsson.

Men att uppdatera och utveckla den gamla tekniken som används runt om i hela världen och har gjort i många år var inte lätt. Förutom de tekniska utmaningarna mötte studenttrion mycket motstånd i vad som kan ses som ren och skär ovilja.

Annons

– "De här krafterna kommer den inte klara av", "den kommer gå sönder". Det var omöjligt sa många.

Omöjligt? Anton, Hampus och Anton fortsatte att jobba, fortsatte att räkna och fortsatte att experimentera och till slut hittade de lösningen. Helt plötsligt var det omöjliga möjligt.

Enkelt förklarat är kabeldragaren två rullband med pads, eller "kuddar", gjorda av polyuretan som klämmer kabeln emellan och på det viset flyttar den. Av bara farten skapade Anton, Hampus och Anton en mer miljövänlig montering av de här "kuddarna" också. I stället för fästa "kuddarna" på metallplattor använder de en hårdare version av polyuretan. Och om simuleringarna stämmer skulle de hålla precis lika bra som metallen.

– Det finns jättemånga sådana här maskiner och varje maskin har ungefär 100 metallplattor. Så ur ett miljöperspektiv minskar vi metallomsättningen. Och det blir billigare.

I sex månader jobbade Anton Karlsson, Hampus Karlsson och Anton Hansson med konceptet om en ny, modernare kabeldragare. I juni i år tog de examen och samma månad fick Anton Karlsson jobb på Electrolux Professional AB i hemstaden Ljungby. Som technical training manager utbildar han servicetekniker och är med i projekten av utvecklingen av företagets nya produkter.

Arbetet med kabeldragaren har han lämnat till Semcon.

– Tyvärr, och det känns ju lite skumt. Det är ju som vi tre har skapat en liten bebis, ett foster som inte blivit till än. Men det är ett koncept som vi lämnade till Semcon, sen får de välja om de vill jobba vidare med det. Drömmen är att det ska ta marknaden med storm, det hade varit jättekul.

Och ska man tro Semcon finns det möjlighet till just det.

– Semcon måste räkna på det och bygga maskinen som de vill, men om de väljer att köra vidare på det här konceptet så har de själva sagt att det kan revolutionera hela kabelindustrin, avslutar Anton Karlsson.

För sitt examenarbete tilldelades Anton Karlsson, Hampus Karlsson och Anton Hansson 25 000 kronor från Sparbanksstriftelsen Kronan.