Magnus berättar att han är från Örebro där han jobbat som chaufför, men att hans hustrus utbildningsval gjorde att de hamnade i Ljungby kommun.

Fakta: Bemanningsföretag

Bemanningsbranschen bedriver i huvudsak tre typer av verksamhet: bemanning dels i form av att ..

Fakta: Bemanningsföretag

Bemanningsbranschen bedriver i huvudsak tre typer av verksamhet: bemanning dels i form av att hyra ut sina anställda till kundföretaget där kundföretaget står för arbetsledning, dels i form av att bemanna hela avdelningar åt kundföretaget där bemanningsföretaget står för arbetsledningen; omställning vid behov av personalminskning hos kundföretaget då kundföretagets anställda omplaceras inom företaget eller inom andra företag; rekrytering som innebär att bemanningsföretaget sköter hela rekryteringsprocessen åt kundföretaget.

Det var då han fick anställning på bemanningsföretaget Pema och via dem kom han till Strålfors och Postnord. Det var där han blev varse om en uppdelning som han i dag beskriver som A-, B-, och C-lag. Det handlade inte bara om att ta order från chefer och förmän.

– Vi måste också lyda vad den ordinarie personalen säger åt oss. Därför använde jag det gamla svenska ordspråket om att vi blivit drängarnas drängar.

Klubbmöten

Magnus och de andra bemanningsanställda var inte heller välkomna på den lokala fackklubbens möten.

– Enbart de som är anställda av huvudföretaget får komma på fackklubbens möten, enligt stadgarna. Vi hänvisas i stället till att bilda egna fackklubbar inom våra bemanningsföretag.

Men Magnus Hedman menar att tanken med fackklubbar är ju att man ska organisera sig där man är. Bland annat för att tillsammans kunna resonera om frågor som bemanningsföretag och de bemanningsanställdas villkor.

– Våra arbetskamrater i samma bemanningsfirma som är utlokaliserade på andra arbetsplatser träffar vi ju inte. Vi vet inte ens om att de finns!

Inte heller på företagets traditionella julbord var de bemanningsanställda välkomna.

Den officiella anledningen till att man fick stå kvar och jobba när de andra gick iväg på julbord var att det inte fanns tillräckligt med stolar i matsalen.

Annons

– Vilket förstås var en bluff. Vill man att vi ska vara med på julbordet så ordnar man fram stolar och bord. Vi såg förstås igenom detta; det handlade ju om att de ville spara in några hundralappar.

Mindre värda

Besvikelsen över den uteblivna inbjudan till julbordet var stor och för Magnus en bekräftelse att de bemanningsanställda betraktas som mindre värda av företagsledningen.

– Vi försökte faktiskt tala ihop oss och få fram någon form av protest, men det var svårt att ena alla kring detta. Men det var kul att se att folk reagerade. Man ska ju aldrig acceptera att man blir behandlad som mindre värd.

Sedan en tid tillbaka är Magnus Hedman tillbaka i Örebro. Men erfarenheterna från Ljungby är inte glömda och tillsammans med några andra med liknande erfarenheter har han startat uppropet Trygghet på jobbet där man bland annat driver kravet att förbjuda bemanningsföretag.

– Bemanningsföretag var förbjudna i Sverige fram tills dess Carl Bildt vann valet i början av 1990-talet. Vi vill återigen förbjuda denna organiserade otrygghet. Alla arbetare i Sverige ska kunna känna trygghet på jobbet.

Magnus menar att det finns ett utbrett stöd för ett sådant förbud. Inte minst bland de som hamnat i denna anställningsform.

– Kampanjen är ett försök att samla arbetarklassen i Sverige kring krav som vi kan ta kamp kring. Till exempel försvar av lagen om anställningsskydd, stopp för lönedumpande arbetskraftsimport och rätt till sammanhållen heltid. Det är viktigt i tider av splittring och då företagen och överklassen har initiativet, att vi reser oss och bjuder motstånd.

Ett misstag

– En person som är anställd via ett bemanningsföretag har sin fackliga tillhörighet i bemanningsföretaget, säger Eva Malmberg, kommunikationsansvarig på Strålfors huvudkontor i Solna.

– Det kan vara GS, eller något annat fack, men det är en regel att på en arbetsplats företräder facket de som är anställda, inte de som kommer och går. De har sin egen fackförening, etablerad genom det företag där de är anställda. Så fungerar det och så fungerar det på alla arbetsplatser.

Eva Malmberg säger också att det var ett misstag att inte bjuda in de anställda från bemanningsföretagen till Strålfors julbord.

– Vi ska inte göra skillnad på vår inhyrda arbetskraft och oss själva. Alla ska få luciakaffe, julkaffe och jullunch, definitivt! I nästa brev kommer det att stå att anställda och inhyrda är välkomna.

Smålänningen har sökt GF-facket för en kommentar. Dock utan resultat.