Vård– och omsorgscollege delar varje år ut ett pris till årets handledare. För att nomineras till utmärkelsen behöver du vara utbildad inom vård– och omsorgsprogrammet eller likvärdig utbildning och dessutom ha handledarutbildning som är godkänd inom vård– och omsorgscollege.

Hård konkurrens

I hård konkurrens med många nominerade inom Kronobergs gränser gick årets pris till Jennie Skjöldebrand, som arbetar på särskilda boendet Åbrinken i Lagan.

Jennie fick ta emot priset på Handledarens dag som arrangerades av Vård – och omsorgscollege på konserthuset i Växjö den 18 april.

Annons

- Det här är otroligt kul. Detta gör att jag brinner ännu mer för att göra ett bra arbete, säger Jennie till Ljungby kommun.

"Genuint intresse"

Jennie nominerades av sektionchef Linda Karlsson.

"Jennie har stor empatisk förmåga. Hon är en fantastisk ambassadör för sitt yrke och sprider arbetsglädje. Hon gör det lilla extra för eleven och omsorgstagaren och visar verkligen vilket viktigt arbete en undersköterska har. Jennies genuina intresse för människor lyser igenom allt hon gör och detta visar elever som kommer till oss vilket viktigt arbete vi har och att vår insats betyder något" skrev Linda i nomineringen.

"Låter mig våga"

Att Jennie uppskattas av eleverna är uppenbart. Så här säger några av hennes elever från gymnasiet:

"Jag tycker att Jennie var en jättebra handledare. Man kunde prata med henne, fråga ifall man inte fattade något och då fick man ett svar eller en förklaring. Jennie fick med mig i "gruppen" så att det kändes som att jag verkligen jobbade där. Hon såg mig när vi jobbade."

"Jennie borde vara förebilden för alla undersköterskor. Hon möter alla med respekt och visar stor glädje i allt hon gör. Det inspirerar mig så mycket! Hon ger mig alltid nya mål och utmaningar anpassade efter min egen förmåga. Hon låter mig våga och testa själv. Jag får lyckas och misslyckas, men får alltid hjälp att utvärdera för att lyckas ännu bättre nästa gång. Jag går alltid ifrån arbetsplatsen med gott humör och nya lärdomar, tack vare Jennie."