Annons

Astrad & Götrad blir scenshow

Astrad & Götrad blir scenshow

Astrad och Götrad, vikingarna som fick en runsten i Ljungby, blev staty och en rekordlång - hittills 35 år - serie i Smålänningen blir nu också en scenshow. Sölve Rydell ger lördagen den 16 december två föreställningar av "Astrad och Götrads underfundiga jul" tillsammans med Linnéa Sjöstrand och Mona Svensson.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Julia lär barnen dansa

Julia Christoffersson kommer snart att lära barn i Markaryds kommun att dansa. Kommunala kulturskolan ska nu utvecklas till att även innehålla dansträning.

Hon vill inspirera till utveckling av byar

Inspiration, idéer och engagemang är några av ingredienserna för byutveckling. Leader Linné Småland och Ljungby kommun anordnade inspirationskväll med föreläsningar och workshop.

Enkronan bjuder på intressant Smålandsderby

På lördag är det dags för Enkronan där Troja - med fem raka trepoängare i Ljungby Arena - tillsammans med sina sponsorer bjuder på fri entré på ståplats och halva priset på sittplats.
Då det handlar om ett intressant Smålandsderby mot Oskarshamn tyder allt på att publiksiffran landar över 3 000.

Kommunen pressar personalen

Uppgifter gör gällande att kommunen känner sig allt mer pressad.
Därför försöker man få reda på vilka inom hemtjänsten som varit i kontakt med Smålänningen.
– Jag tar starkt avstånd från detta, säger kommunalrådet Eva Ballovarre (S).

Akut situation för ensamkommande ungdomar i Ljungby

Nu gör Föreningen Goda Krafter i Ljungby ett akut upprop till Ljungbys befolkning. De ser i dag en akut situation där de uppmanar alla att hjälpas åt för att lösa bostadsproblemet för ensamkommande ungdomar över 18 år.

En epok i Arveka är till ända

Vare sig Gun eller Torsten Andersson hade minsta tanke på att bli bönder. Men så blev det - i 60 år. Sista amkon och kalven lämnade gården i Arveka först häromveckan. "Det är tomt och tyst när man öppnar lagårdsdörren nu".

Kungliga bilder i Ljungby

På lördagen är det vernissage med kungliga förtecken på Ljungbergmuseet i Ljungby. Utställningen som då öppnar är Peter Freudenthals "Kungliga bilder tillägnade drottning Margrethe". Drottningen är själv inbjuden till utställningen, men något besked har inte lämnats om hon kommer.
Utställningen invigs av konstvetaren Louise Lyberg, känd efter många år som konstexpert i Antikrundan. Louise har dessutom i tio år varit drottning Silvias statsfru.

Nu träder personerna fram i Flårbacks konst

Rose-Marie Flårback är ett återkommande namn inom konstens värld och nu är det åter igen dags. Denna gång hänger hennes verk på Konstväggen i Ljungby Arena med vernissage på lördag.
Artikel 2 av 9
Julia lär barnen dansa
Tillbaka till startsidan