Den 17 september 2016 ska mannen ha brutit sig in på Kommunrehab i Ljungby genom att krossa en ruta, där stal han en mobiltelefon. Den 8 februari 2017 ska mannen ha brutit sig in på Ljungby Golv i Ljungby där bytet blev tre surfplattor och två mobiltelefoner vars värde uppgår till 11 050 kronor.

Han ska i februari ha gjort ytterligare ett inbrott på Henjo plåtteknik Ljungby genom att krossa en ruta och stjäla en telefon, en jacka och en datorhögtalare. Under samma period även ha brutit sig in på Fogdeskolans förskola där bytet var en dator värd 12 240 kronor.

Den 12 februari skedde ytterligare en stöld där mannen olovligen ska ha tagit tre stycken övervakningskameror inklusive en rörelsesensor från en fasad samt en verktygsväska, värt 4 317 kronor sammanlagt.

Annons

Följande inbrott som mannen åtalas för är också på Stensbergsskolans slöjdsal där en borrmaskin tals. Liksom ett inbrott på Ahlberg bil i Ljungby där det stals en kamera, en mobiltelefon, ett headset och en USB-sticka med felsökningsprogram. Samt inbrottet på Fastighetsbyrån Ljungby där det stals två bärbara datorer till ett värde på 28 750 kronor.

10 400 på 8 minuter

Mannen åtalas också för sex bedrägerier och ett bedrägeriförsök då han olovligen har tagit ut pengar från en bankomat från ett bankkort som inte tillhörde honom. Sammanlagt har mannen fått ut 10 400 kronor efter sex uttagningar och ett uttagningsförsök. Där av bara 400 kronor sista gången då det inte fanns mer pengar på kontot. Alla dessa uttag gjordes under åtta minuter.

I stämningsansökan åtalas mannen även för ringa narkotikabrott då han påträffats med 1,80 gram cannabis, detta den 8 januari 2017. Då har han också haft två knivar på allmän plats varför han åtalas för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen ska också innehaft sju hagelpatroner samt nio patroner till kulvapen i sin bostad.

Som sista punkt åtalas mannen för ringa narkotikabrott då han olovligen använt amfetamin.

Mannen anhölls den 27 februari och häktades den 2 mars. I stämningsansökan framgår att mannen erkänner samtliga av brotten i förhör. Rättegången kommer att hållas den 27 mars.