Mannen som nu står åtalad ska under tiden mellan december 2017 och juni 2018 ha misshandlat sin fru vid flera tillfällen.

Första tillfället, utanför lasarettet i Ljungby i december 2017 - där han misshandlat sin fru genom att utdela ett hårt slag med öppen hand mot hennes ansikte.

I mars 2018 har mannen slagit kvinnan i ansiktet, tagit strupgrepp samt knuffat in henne i en skänk, vilket gett smärta, blåmärken, skrapsår- och sårskorpor på stora delar av kroppen. Misshandeln har skett i deras gemensamma hem.

Sparkat mot kvinnans kropp

Ytterligare en misshandel i hemmet har anmälts då mannen slagit kvinnan med öppen- och knuten hand i ansiktet. Han har också sparkat mot hennes kropp samt hållit strypgrepp.

Morgonen efter har han åter igen misshandlat kvinnan med flera slag med knuten näve i ansiktet där ögonbryn och öra spruckit och börjat blöda.

Den 16 juni i deras gemensamma bostad har mannen misshandlat kvinnan genom att slå flera slag med knuten hand mot hennes huvud och kropp, sparkat henne flera gånger på kroppen och slagit flera slag med en krycka mot hennes ben. Detta har orsakat smärta, blåmärken i ansikte och på armar, svullnad och blåmärke på låret, svullnad och sårskada på läppen samt en lös tand.

Mannen förnekar brotten.

Slog med yxa mot en annan man

Mannen åtalas även för försök till misshandel på en man. Han ska ha försökt att skada mannen genom att slå två slag mot mannen med en yxa.

Annons

Ytterligare en åtalspunkt handlar om ringa narkotikabrott där mannen olovligen använt alprazolam, amfetamin samt cannabispreparat som klassas som narkotika.

Mannen anhölls den 5 juni vilket hävdes den 7 juni.

Den 17 juni anhölls han igen och häktades den 20 juni.