Tidigare höll Athletic Gym till i området Intäppan i Markaryd. Nu flyttar det in på Västergatan 1, där det tidigare låg en datorbutik som lades ner för en tid sedan.

– För att kunderna ska få vad de betalar för så vill vi ha ett större gym i Markaryd också, säger Jimmy Johansson som också driver gymmet.

Den gamla källarlokalen på Intäppen var för liten och Johansson har letat en bättre och centralare lokal i flera år. Förutom i Markaryd har Jimmy Johansson gymanläggningar i Skottorp och i Bjärnum. Han startade dock i Markaryd

– Vi är ungefär 1 000 kunder. Målet är att ha ungefär 500 kunder per anläggning, att vara ungefär 2 000 kunder, säger han.

– Vi är inte ute efter att vara ett billigt gym, utan vi vill vara ett exklusivt gym med personal och personliga tränare. Vi säljer kosttillskott. Vi säljer mat och allt sådant också.

Jimmy Johansson berättar att även gruppträning ingår i priset, vilket det inte fanns några direkta möjligheter till på Intäppan.

Avancerad hobby

Den nya gymlokalen på Västergatan öppnar i mitten av maj men redan från och med den 2 maj så hålls receptionen öppen.

För Jimmy Johansson är hans gym en "avancerad hobby". Och han är dessutom företagare i en helt annan bransch.

– Jag har ett säkerhetsföretag med många befintliga bra kunder som jag... Jag vill inte släppa den biten. Så jag driver bägge två parallellt (gymmen och säkerhetsföretaget).

Annons

Nu renoveras den nya lokalen på Västergatan för fullt. Även ett solarium planeras på platsen.

– För att hålla ner priserna så väljer jag att göra mycket själv. Problemet med de här mindre orterna är att vi har för lite kunder, egentligen, för ett så här stort gym. Även om det är ett dyrt gym så blir det för lite pengar för att det ska klara av en helrenovering av en lokal eller att man köper in tjänster.

Men Jimmy Johanson hyr lokalen på Västergatan.

– Så mycket bekostar hyresvärden.

Genom att göra mycket själv så kan han också få sin egen stil på det. Alla hans gym har till exempel samma färg på sina receptioner. Det ska också vara likvärdiga maskiner på samtliga anläggningar, så att besökarna känner igen sig.

Till hösten

Johanssons gym har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan. För att komma in så används ett speciellt kort.

Då ska det snart invigas?

– Ja, tanken är nu att vi ska öppna i mitten eller slutet av maj. Men det kommer nog inte att vara färdigt då. Utan vi ska ha det så pass färdigt att vi kan ha de gamla kunderna tillbaks hit. Sedan gör vi ett större event sedan i slutet av augusti, eller september, efter semestrarna.

Under sommartid väljer de flesta, förklarar Johansson, ändå att träna utomhus.

Han säger att konkurrensen i branschen inte är så stor på de orter som han startat gym på.

– Det är för att ingen vågar starta på mindre orter. I större städer är det ju stenhård konkurrens.

Samtidigt har gymmen i städerna betydligt mer kunder.

Är kostsamt

Varför är det då endast få som vågar starta gym på mindre orter?

– Det är för kostsamt. Det kostar lätt två miljoner att dra igång en sådan här verksamhet, per anläggning. Och det är inte många som vill chansa med så mycket pengar.

Det finns inte någon bank som lånar ut två miljoner kronor till en person som vill starta ett gym idag. I Jimmy Johanssons fall kan hans säkerhetsföretag Safe-tech "backa upp" det mesta när det gäller ekonomin, förklarar han.

Saf-tech, som han driver ensam utan anställda, sysslar med kameraövervakning. Jimmy Johansson kommer nu att ha även detta företag i samma byggnad i Markaryd som han har gymmet i.

– Jag kommer att vara här och jobba med den verksamheten också. Just för att kunna vara bland kunderna.

Gym