Attacks storhetstid var mellan 1980 och 1985. Efter det splittrades bandet. Sedan kom en återförening 1992. Förutom att Peter Jägerhult under perioder turnerade med Robert Wells och därmed inte hade tid för Attack har originalmedlemmarna varit med.

Fakta: Här är 
alla artisterna

Sommarkväll i Gränna hamn är en livesänd show som du kan se på denna nyhetssajter – äv..

Fakta: Här är 
alla artisterna

Sommarkväll i Gränna hamn är en livesänd show som du kan se på denna nyhetssajter – även som repris:

10 juli kl.17.30 Backyard Babies, Thomas Lundell, Stefan & Kim, ISA och Tommy Ekman och Micke Syd

17 juli: Jan Johansen, Nina Söderqvist, Vilma Flood Hases, Martin Almgren och Attack

24 juli: Jamie Meyer, Lisa Ajax, Refreshments och Jennifer Brown

31 juli: Wiktoria, Gabriel Kelly, Patrik Isaksson och Fröken Elvis.

– Vi är bandet som aldrig ger upp, till vissa recensenters fasa. Men det bryr vi oss inte om. Vi tycker ärligt att det är superkul att lir och lira tillsammans. Vi är som en liten familj och när vi träffas flödar nostalgin konstant, säger Rosa Körberg.

Under de första åren verksamma släppte de tre skivor. Efter det är det faktiskt så sent som 2013 som gäller för skivsläpp. På den skivan är det en blandning mellan gamla egna låtar och covers på låtar som "Två av oss" och "Varning på stan".

– Den släpptes aldrig via skivbolag utan det var Åke Eriksson som fixade det. Vi spelade in material och han samlade in det som vi hade spelat in. Men eftersom inget bolag låg bakom den försvann den lite i periferin. Men det var mest en kul grej.

Annons

Självklart var den stora hiten "Ooa hela natten" med där. En låt som måste klassas som en svensk monsterhit.

– Det är ju underbart. Jag kan inte säga något annat än det är från djupet av mitt hjärta ren lycka att få till en sådan låt. Vi sitter ju här 2016 och pratar om den, det hade vi aldrig kunnat drömma om när vi spelade in låten.

Blev det lite jobbigt att bli så starkt förknippade med en låt?

– För mig var det bara positivt, det gav ju oss möjligheten att leva på musiken som vi ville göra. Och 35 år senare får vi ju fortfarande förfrågningar om att spela. Den följer med även till nya generationer, det är det som är så fantastiskt.

Vad är den viktigaste ingrediensen när man skapar en sådan hit?

– Enkelheten i melodin. För det som är det enkla är oftast det som fastnar. "Ooa hela natten" har ju blivit en klassiker. Vad som är en klassiker är inget som går att svara på riktigt. Det blir en klassiker för att man inte kan förklara vad det är som gör att man fastnar för den. Hade vi haft den magiska lösningen hade vi skrivit tio sådana låtar till, säger Rosa och skrattar.

Det var längesen Attack gästade Gränna. Så pass länge sedan att det måste ha varit under glansdagarna för bandet, men hon har lite koll på programmet.

– Jag har ju hört talas om Sommarkväll i Gränna Hamn, jag har en kusin i Östergötland som brukar åka dit som har berättat om hur fint det är och hur bra ordnat det brukar vara. Så det ska bli jätteballt att få komma ner.