Ungarna föddes den 24 september av honan Kasi som kom till Borås djurpark från Exmoor i Storbritannien i december 2016. Nytillskotten är en hane och en hona.

— Det känns jätteroligt. De är jättefina! Vi har väntat med att gå ut med det här, för att det är lite osäkert till en början om de överlever, säger Bo Kjellson, vd vid Borås djurpark, till GP.se.

Släpps ut om några veckor

Annons

Ungarna växer så det knakar. Men det kommer dröja ytterligare en tid till innan besökarna på djurparken får se de små nytillskotten, skriver djurparken i ett pressmeddelande. Just nu är de inomhus i värmen med sin mamma, som också hon uppges må bra.

— De växer och ökar i vikt varje dag. Om några veckor ska de släppas ut, men det är lite tidigt än, säger Bo Kjellson till GP.

Får växa upp i England

Detta är honan Kasis första kull. Hon kom till Sverige tillsammans med sin syster Amber och nu har båda systrarna fått ungar i djurparken. Amber fick sin första kull i april i år.

Så småningom kommer de nya gepardungarna att få återvända till sina rötter i England. Eftersom de är syskon får de komma till olika ställen där de får klara sig själva, medan mamman är kvar i Borås, berättar Bo Kjellson.

Geparden är världens snabbaste däggdjur, sett till toppfart. När småttingarna växt till sig kommer de ha en topphastighet på runt 100 kilometer i timmen.