Mannen, som är i 40-årsåldern, döms till fängelse i ett år och tre månader för grovt vapenbrott, vapenbrott, ringa dopningsbrott och ringa narkotikabrott.

Det var den 28 november som mannen hade en revolver på sig. Revolvern, av märke Crvena Zastava i kaliber .357 Magnum, var vid tillfället laddad med sex patroner.

När mannen hade gripits av polisen gjordes en husrannsakan i mc-gängets klubblokal, där polisen hittade ytterligare två patroner till vapnet.

Revolvern kräver tillstånd

Annons

Mannen säger att han inte har använt vapnet och att det krävs ett specialverktyg för att kunna använda det. Enligt tingsrätten är det dock uppenbart att mannen var medveten om att revolvern var fungerande och därmed krävde tillstånd.

Tingsrätten bedömer att brottet ska anses som grovt då mannen hade en laddad revolver i utkanten av ett villaområde. Tingsrätten konstaterar också att det var en revolver med förhållandevis hög eldkraft samt att mannens tillhörighet i en kriminell organisation gör att vapnet kan vara tänkt för brottslig verksamhet.

Av utredningen är det klarlagt att mannen dessutom var narkotikapåverkad vid tillfället.

Har tidigare dömts till fängelse

Mannen förekommer sedan tidigare under 25 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes för drygt ett år sedan för medhjälp till utpressning, grovt brott, till åtta månaders fängelse. Prövotiden gick ut drygt två veckor innan mannen greps med vapnet.

Mannen döms också för vapenbrott då han hade en pistol kaliber 7,65 utan att ha rätt till det. Vapnet hittades i en lägenhet i Jönköping i maj.

Mannen är häktad sedan den 30 november och förblir häktad tills domen har vunnit laga kraft.