Inte bara barnen utan hela familjer hälsas välkomna till Gamla Torg. Hela eftermiddagen blir det berättande för de minsta, som dessutom får bekanta sig med diverse djur från Kastebergs gård, man kan leka lekar, få hjälp med ansiktsmålning och kanske också träffa ett och annat troll.

Berättandet på lördagen sker i Eskilsgården. Det inleds med att Ellen Sjömålen kommer med sin sagoväska, där hon har med sig sagor från hela världen som är lämpliga för barn från tre år och uppåt. Även Mikael Thomassons program "Snipp snapp snut" vänder sig till samma åldersgrupp. Med utgångspunkt från tre sagokistor tar han med sig alla på en resa i sagornas värld.

Leopardens fläck

Kanske får vi svaret på frågan om leoparden kan tappa en fläck när Saga Alexandersson berättar för alla från fem år. Hennes historier om djur och människor kommer från en tid då djuren kunde tala.

Lördagens eftermiddagspass avslutas med Maria Sedell, som för alla från sju år berättar sagor från Syrien. Just de berättelserna är hämtade från de som flytt kriget i Syrien till flyktingläger i Libanon.

Från Afrika

Men under festivalen i övrigt finns det naturligtvis också insprängt olika program som riktar sig till barn. Utanför Roddys blir det på fredagen flera berättelser; Mats Rehnman tar med utgångspunkt från sina egna konstverk på väggen med oss in i sagornas värld och Siw Svensson har lovat att på samma plats ge exempel på några av sina allra bästa historier.

Annons

Det blir även musik och berättelser från Afrika. Lamine Cissoko spelar på fredagen traditionella barnlåtar från Senegal, och på lördagen har han en föreställning tillsammans med Maria Sedell. Han spelar på sin kora och Maria berättar på svenska sagor från Mali.

"Hundarnas hövding" heter en annan barnberättelse, som Pelle Olsson framför.

Relaterat: Musik från hela världen
Relaterat: Många internationella gäster