Smålänningen

Annons

Berörande berättelser på Kungshög

Berörande berättelser på Kungshög

Mycket berörande, viktigt och samtidigt intressant. Det var omdömet bland niondeklassarna på Kungshögsskolan i Ljungby, efter att Teater 16 på torsdagen presenterat några exempel från manifestationen #ljungbytalarut.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Museet som ständigt utvecklas

Roy Andersson och hans vänner startade redan 1986 en herrklubb. Tanken var att träffas en gång i veckan och umgås. Att herrklubben så småningom utvecklades till ett museum för maskin och fordonsteknik med tusentals besökare, var det nog ingen som hade räknat med.

Ekstrand: Troja har byggt för framtiden

Allt fler lockas av vegetariska alternativ

Kvinnor och yngre personer väljer oftare vegetariska måltider än andra grupper. Men generellt lockas allt fler av att välja vegetariska alternativ, meddelar Coop.

900 000 kronor till Markaryds elevhälsa

Markaryds kommun har fått 901 500 kronor av regeringens satsning på personalförstärkning inom elevhälsan för 2018.
– Statsbidraget ger hjälp i starten och som vi sedan kan arbeta vidare med mer långsiktigt, säger Maria Gustavsson, stöd och utvecklingschef i Markaryds kommun.

Bamse ska hjälpa till med sopsortering

I september kommer Hyresgästföreningens turnéhusbil till Ljungby. Tillsammans med flera parter kommer de lära barn hur man sopsorterar. Som belöning får barnen en Bamsetidning.
– Den största vinsten är samordningsvinsten. Det öppnar upp för kommunikation på fler sätt än innan med alla inblandade, säger Anita A-son Landegren, vice ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Rekommendationen borde vara lag

Oförändrat läge med bostadsbränder i Älmhult

Antalet insatser vid bostadsbränder har i Ljungby kommun halverats mellan år 2016 och 2017. Men Älmhults kommun har fortsatt höga siffror och har mer än dubbelt så många insatser vid bostadsbränder sett till antalet invånare, visar statistik från Hem & Hyra.

”Vi behöver tro på Ljungby”

Hon är lagspelaren som vågade kliva fram som partiets ledare. Men mitt i valupptakten drabbades Kristdemokraterna av en tragedi, och Susanna Tingbratt fick med det mer ansvar på sina axlar.
Artikel 2 av 9
Museet som ständigt utvecklas
Tillbaka till startsidan