62-åringen från Markaryd sjukskrev sig i somras från tränarjobbet i KFF på grund av en utmattningsdepression. Han har dock arbetat 25 procent som scout för klubben sedan i september.

På onsdagen, under en presskonferens, berättade Nanne att han säger upp sig från jobbet som chefstränare i Kalmar. Förra årets tuffa höst, då Kalmar FF var nära att trilla ur allsvenskan, tog hårt på honom.

– Jag var inte återhämtad efter semestern, men tänkte ändå att det löser sig. Sedan blev det en påfyllnad under våren som jag kände av. Man känner sig trött, förvirrad... Jag blev hjärntrött, trött i huvudet och tänkte sämre. Sedan var det en period där jag var sjukskriven. Längden är tre och en halv månad för det och det här kräver trots allt väldigt mycket energi, säger han på presskonferensen enligt Fotbollskanalen.

Just nu har inte Nanne energin att fortsätta som tränare. Men han öppnar för en fortsatt tränarkarriär ganska snart.

– Jag stänger inga dörrar, inte ens under 2019 om någon vill utnyttja min fotbollskunskap och kompetens eller inom andra områden. Jag har inte stängt några dörrar för att bli chefstränare i framtiden. Det är dumt att göra när man har varit borta ett tag. Samtidigt är jag tacksam över allt stöd jag fått av supportrar i Kalmar FF och i Hammarby, men även från andra människor som har hört av sig. Det finns mycket kärlek i världen.

Annons