Bilorientering ingår i Sydsvenska Bil-O serien. Tävlingen arrangeras i full överensstämmelse med SBF:s nationella tävlingsreglemente. Denna tävlingen ingår även i Öresundscupen vilket innebär att man kör tre tävlingar i Sverige och tre i Danmark.

– Man måste köra minst en tävling i motsvarande land för att poängen ska räknas, säger Björn Wilén som är tävlingsledare.

Samling sker vid Ljungby motorklubbs lokal på Kånnavägen där det även ges ypperligt tillfälle att testa på sporten på en enklare bana för den som inte har kört tidigare.

För den som inte känner till vad bilorientering går ut på så är det en gren inom Svenska Bilsportförbundet som går ut på att åka karträtt väg enligt de körbesked och kartklipp som man får vid varje tävlingssträcka. Vart man ska köra är således okänt vid starten på varje sträcka och man ska under tiden man åker så snabbt som möjligt lista ut detta.

För att arrangören ska kunna kontrollera att man åkt rätt väg sitter det tavlor som ska noteras utsatta lite här och var utmed sträckan. Missad tavla ger tidstillägg. På högre nivå ökar fartens betydelse, men fort och fel ger inga framskjutna placeringar.