Arrangemanget som hålls fredag kväll samt lördag brukar locka ett par tusen personer totalt. Från Vetlanda RRC:s sida hoppas man på samma gensvar i år.

– De allra flesta brukar komma på fredagen, det är ett fredagsnöje för många. Vi brukar ha 1 700-1 800 besökare då, men vi hoppas ju att vi slår 2 000-gränsen. Och kanske 1 000 på lördag, det är ett mål, säger Anneli Thylén.

Ser hela banan

Intresset för tävlingen är stort vilket Anneli Thylén och Thomas Jansson tror beror på att det brukar bjudas på en hel del action på Vetlandabanan.

– Det är spännande. Och så har man överblick över hela banan, säger Jansson.

I dagsläget har över 80 förare anmält sig till fredagstävlingen som är vigd åt seniorklassen. Bland dessa har 48 startande lottats fram.

Annons

– Anledningen till det är det tar för lång tid annars. Förra året hade vi 60 och det var alldeles för många, säger Thylén.

Södra Sverige

På lördagen tävlar grupperna seniorer, damer/oldboys samt juniorer.

– Där tar vi emot alla som kommer, säger Thylén och tillägger att man börjar närma sig 70 startande.

De tävlande kommer från hela Småland samt framför allt Skåne, Blekinge och Östergötland.

De som åker långväga stannar hela helgen vid motorstadion som blir ett provisoriskt campingområde.

– Det brukar vara trevlig stämning, säger Jansson.

Men på banan är det ofta hårda nypor, till publikens förtjusning.

– De som är här är här för att vinna, det är inget snack om det, säger Jansson.

– Folk kan vara hur sams som helst ute i depån och hjälpa varandra. Sen får alla två horn i pannan på startlinjen, skrattar Thylén.

På onsdagskvällen inledde föreningen arbetet med att ställa i ordning banan genom att bland annat ställa ut betongsuggor längs staketet.

– Det är mycket som ska fixas, konstaterar Jansson.

Under helgen finns över 70 funktionärer på plats för att se till att allt fungerar, från tävlingsledare till banobservatörer.