Ljungby

Emil Danielsson, Jonas Ekblad och Magnus Andersson laddar för en helhelg bland alla fordon.
Foto: Privat

Tre män med ett och samma intresse som dessutom sammanstrålar som kollegor på samma arbetsplats. Platsen är Mekonomen i Ljungby och de har hamnat där av samma anledning - intresset för bilar.

Hör till gör att ytterligare en herre med namnet Björn Wilén har sitt företag BW Fordonsservice under samma tak.

Så fick de den briljanta idén om att det finns så många fler som har samma entusiasm för de lite unika bilarna, gärna med lite ålder.

Det var då som allt föddes till att anordna en bilutställning för entusiastbilar. Det är fyra år sedan nu och på lördag den 12 maj är det dags igen.

”Förra året räknade vi till att cirka 150 fordon kom och gick under förra årets upplaga, jätteroligt, säger Emil Danielsson som är en av entusiasterna”.
Foto: Privat

– Vi kallar det för Mekonomendagen eftersom det är vi som ordnar den och det är här det sker. Den har växt under de här åren och får oss att vilja göra mer och mer av den. Förra året räknade vi till att cirka 150 fordon kom och gick under förra årets upplaga, jätteroligt, säger Emil Danielsson som är en av entusiasterna.

Störst drivkraft i att dra igång dagen var det Jonas Ekblad som hade. Men det behövdes ingen direkt övertalning innan både Emil och Magnus var på.

– Vi har gjort det till en familjedag där alla kan komma och ha roligt och trevligt. Det kommer att finnas utställare på plats, finnas tillgång till gott att äta och Lady Luck Combo kommer att stå för livemusiken.

Emil berättar också att de varje år vill göra någonting nytt.

– Förra året hade vi en hoppborg som blev väldigt populär, så den kommer tillbaka. Här kommer också att finnas åkbara radiobilar och en RC-simulator, den håller Björn Wilén i.

Annons

Så vilka fordon ser ni gärna på er parkering - till allas beskådan?

– Veteranbilar, unika bilar eller fordon, man kanske kan sammanfatta det med entusiastfordon, de där som man inte ser varje dag. Här finns också chansen att vinna i vår tävling ”Bästa bil”.

Självklart kommer Emil, Jonas och Magnus att ställa ut sina egna bilar. Magnus Andersson visar sin Buick 1940, Emil Danielsson sin Volvo 164 från 1972 och Jonas sin Mercury cabriolet från 1957.

På lördag brummar det alltså loss och det gör det på Kånnavägen i Ljungby, på parkeringen kring Mekonomenbutiken.