I onsdags vid midnatt stängde transferfönstret för hockeyklubbarna runt om i landet.

Det hände en hel del och för Trojas del - som haft enormt med skador och sjukdomar på slutet - betydde det två nya ansikten i form av 20-åringarna Mikael Roslund, Tyringe, och Max Lindroth, Hanhals.

En anfallare och en back.

Kanske inte de mest spektakulära nyförvärven på värvningsfronten som de trogna och inbitna Trojafansen hoppades på, men ändå - i mina ögon - intressanta.

Duon kommer hit från mindre klubbar och har alla möjligheter att påverka och göra avtryck, då de har allt att vinna och kommer hit utan några som helst krav på sig.

Titta bara på hur bra 16-årige Jesper Eliasson agerade mellan stolparna vid sitt inhopp i onsdags mot Krif och 18-årige backtalangen Filip Roos, som imponerade enormt med sitt lugn i egen zon.

Vem hade trott det?

Annons

En sak är dock säker. Duon kommer att jobba häcken av sig och vill visa att de kommit hit för att ta en plats i Troja och lär garanterat sätta blåslampan i baken på spelarna som redan tillhör A-truppen.

Känslan är att deras intåg kommer att höja laget, där harmonin är på topp efter fyra raka segrar.

Jag tror att Pelle Svensson och staben kring A-laget gjorde helt rätt val genom att ta hit unga hungriga spelare istället för någon dyr import, som bara stannat här i två månader och sedan dragit iväg och inte brytt sig om utgången.

Om det sedan räcker till för att uppnå klubbens målsättning - att ta sig tillbaka till allsvenskan - återstår att se.

Tottenham valde inte att ta in några nya spelare under transferfönstret, vilket jag anser vara klokt. Truppen är bred och materialet duger alla dagar i veckan då alla är friska och krya.

Spurs råkade dock ut för en ordentlig törn förra helgen då det blev 0–2 i baken mot Liverpool, som helt enkelt körde över Pochettinos gäng efter konstens alla regler. Förhoppningsvis betydde den förlusten en väckarklocka.

Nu väntar EL-spel mot belgiska Gent (borta i går och hemma nästa vecka) och till helgen FA-cupen borta mot Londonkollegan Fulham. Bra chans att hitta tillbaka till det vinnande spåret igen.