Smålänningen

Annons

Boken om Såganäs presenterades i Råshult

Boken om Såganäs presenterades i Råshult

I november 2017 släpptes fotoboken "Såganäs - en kulturbygd under förvandling". Och förra söndagen var det dags för presentation av boken som beskrivs som en "coffe table book". Platsen var Linnés Råshult - bara ett stenkast ifrån byn där alla bilder är tagna.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Vi har kommit in på Haganässkolan

Haganässkolan i Älmhult glädjer sig åt årets antagningssiffror. Söktrycket har varit högt och skolan kommer att ha 40 fler elever jämfört med förra läsåret.
Här är hela listan på alla som har blivit antagna.

"Proffsig jury med bra smaklökar" till Ljungbydagarna

För första gången kommer Resia i Ljungby att hålla i en mässa under Ljungbydagarna. De satsar på stort och har bjudit in den kända kocken Tareq Taylor till att dels laga trerättersmiddag på scenen, dels att vara i juryn och utse Ljungbys godaste inläggning.
– Det är en proffsig jury med bra smaklökar, säger Ann-Sofie Koch på Resia.

Haganässkolans elevantal ökar

Antagningssiffrorna inför kommande läsår är positiva för Haganässkolan. Under nästa läsår beräknas skolan öka med ungefär 40 stycken fler elever jämfört med förra läsåret.

Följ Gothia Cup – Markaryd ute i sextondelsfinalen

På torsdagen fanns det två lokala lag kvar i Gothia Cup.

Åkattraktion intill Ikea

Redan nu på lördag eller någon gång i nästa vecka, tas en ny åkattraktion i bruk på Älmhults handelsplats intill Ikea. Barn och gamla inbjuds att åka på plastring med halt underlag alldeles gratis.

Fullt upp för brunnsborrare i värmeböljan

Det ihållande regnet på onsdagen var ett välkommet inslag efter den senaste tidens torka. Men för att grundvattennivån ska påverkas krävs betydligt mer.
En som har fullt upp den här sommaren är brunnsborrare Staffan Johansson.

Dagliga omprioriteringar men inga brutna semestrar

Situationen med antalet anställda sjuksköterskor under sommaren är fortsatt oförändrad. I Ljungby kommun sker dagliga omprioriteringar i verksamheten kring vad som behöver göras och vad som kan vänta till senare. Ingen anställd har behövt avbryta sin semester.

Ljungbytjej till musikal i Växjö

Efter utbildning och jobb på olika scener kommer Ljungbybördiga Elin Månsson att vara med i musikal närmare hemmaplan än tidigare när musikalen Rent sätts upp i Växjö.
Artikel 2 av 9
Vi har kommit in på Haganässkolan
Tillbaka till startsidan