Mästarnas mästare i Strömsnäsbruk arrangeras av integrationsprojektet MAIGIK (Markaryds integrationsprojekt genom idrott och kultur) och av fritidsledarna i Markaryds kommun.

Lars Haraldsson som leder MAIGIK är en av dem som visar ungdomarna hur de olika stationerna går till och snart springer Suzette Edberg på stället på den tjocka mattan.

Men det räcker inte, detta ska hon nu göra i två minuter, samtidigt som hon ska hålla en tennisboll kvar på racket under hela den tiden. Kompisarna Moa Eldal och Linda Johansson står på tur.

Vid en hög med klossar i olika storlekar är fritidsledare Patrik Persson beredd med måttstocken.

Bygga torn på tid

Här gäller det att bygga ett så högt torn som möjligt. Även här är det på begränsad tid. Man har två försök på sig och det bästa räknas. Aron Gunnarsson och Simon Andersson är först ut.

Annons

Att räkna tid i de olika momenten ingår, så även ett moment då man ska uppskatta tiden och försöka pricka in när det gått just två minuter.

Det där med basket verkar vara någonting som många gjort förr. Det ena efter det andra målet sätts och här gäller det att få så många mål som möjligt på den utsatta tiden.

Alex Jovanovic föredrar fotboll, men det visar sig att han även gör mål med basketbollen och imponerar med höga ben när han på stället springer på mattan med racket och tennisboll i luften.

Minnestest

En annan gren är att testa minnet. På ett A4-papper finns det bilder och under 15 sekunder gäller det att memorera så många som möjligt. För sedan gäller det att skriva ner så många som möjligt.

En av de mest konditionskrävande grenarna är hinderbanan. Det är tre minuter som gäller och nu gäller det att ta sig fram och tillbaka så många gånger som möjligt.

Först över ett hopphinder, sedan under plintar, över en annan plint, upp på en stege och hämta en boll som ska tillbaka samma väg.

Det är ett glatt och mästerligt gäng som plockar poäng denna fredag kväll i Strömsnässkolans gymnastiksal.