Smålänningen

Annons

Bonusen som överföringsledningen för med sig

Bonusen som överföringsledningen för med sig

Överföringsledningen kommer inte bara att ge de bosatta på landsbygden kommunalt vatten och avlopp. Ledningen ger också en lite oväntad bonus, en cykelväg hela vägen till Tannåker, det berättar K-G Sundgren (C).

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Tommys polisanmälan har legat orörd i ett år

I april 2018 polisanmälde Tommy Göransson (MP) Ljungby kommun för miljöbrott, då han menar att kommunen pumpar ut avloppsvatten i en dricksvattentäkt. Men anmälan har blivit liggande och efter snart ett år har fortfarande ingen polis fått uppdraget att utreda.

Tekniskas nya ordförande: ”Jag tycker synd om K-G Sundgren”

Det har stormat en del runt tekniska nämnden. Det är efter ett år med överklaganden och en tidvis hetsig debatt om så väl överföringsledningar som verksamhetsområden och ersättningar som Lars-Ove Johansson (C) nu tar över tyglarna. Men, han ser positivt på sitt nya uppdrag.

Va-frågan delade fullmäktige - men det blev beslut om utbyggnad

Argumenten var vässade och ledamöterna redo för en lång debatt inför beslutet om verksamhetsområden i Hölminge och Tannåker. Miljön användes som argument av båda sidor, medan kritikerna använde kostnaden mot och förespråkarna tog till landsbygdsutveckling.

”Olyckligt att det faller på en teknikalitet”

– Behovet av en va-lösning kvarstår, och följden blir nu att miljön belastas ännu längre, säger Magnus Gunnarsson (M) kommunalråd i Ljungby.

Beslutet om va till Bäck upphävs av domstol

Underlaget för beslutet var får dåligt. Det säger Förvaltningsrättens dom som ger va-kritikerna Mats Höstbo, Lars-Erik Larsson, Christer Lööw och Kenneth Pettersson rätt och upphäver kommunens beslut.

Göransson (MP) försvarar sig efter påhoppen

Det talades om fyra förlorade år, och dunkla avsikter när beslut om överföringsledningen mellan Ljungby och Bollstad fattades av kommunstyrelsen i förra veckan.
– Eftersom jag drivit frågan mot överföringsledningen tolkar jag som att det var riktat mot mig, säger Tommy Göransson (MP) som nu vill försvara sig.

”Tugg, tjafs och diskussioner om överföringsledningen”

– De som säger att det är fel på materialet vill inte ha överföringsledningen, av högst privata skäl eller högst dunkla skäl, sa Magnus Gunnarsson (M), när kommunstyrelsen skulle fatta beslut om att inrätta verksamhetsområden i Hölminge och Tannåker.

Beslutet redan överklagat av (S)

”Utpressning och hot för att pressa fram kommunala beslut faller på sin egen orimlighet” det skriver Paul Kowalski (S) i sin överklagan av tekniska nämndens beslut.

SD tog upp kampen tillsammans med MP

”Inrättandet av verksamhetsområden och bygget av överföringsledningen till Bolmens östra strand är lika nödvändigt som att sanda i Sahara” sa Krister Salomonsson (SD).

De ifrågasätter om kommunen kan tvinga dem till kommunalt va

Bland åhörarna som ville se tekniska nämnden fatta det omstridda beslutet fanns representanter från de samfälligheter som kommunen nu ämnar tvinga in i va-kollektivet.
–  Det var ett väntat beslut, säger Malin Ljunggren.

De arrangerar heldag för män

Mansgruppen, som startade upp i Ljungby i januari, visade sig vara en lyckad satsning. Så lyckad att Ola Eriksson och John Tarr i vår arrangerar en heldag med workshops bara för män i Sunnerbogården.

Slagit sönder på Sunnerbogymnasiet

Vid 23-tiden upptäckte en väktare att någon eller några utfört en stor skadegörelse på Sunnerbogymnasiet.
– Väktaren sa att man har slagit sönder allt på gymnasiet, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Ny bok med företagshistoria

Nu är den andra boken om Vibro-Verkens och Dynapacs historia klar. Den handlar om ett kvarts sekel fram till 1986. Ytterligare en bok är på gång och kan ges ut om något år.

Gård i Hästveda övertänd – 47 personer har evakuerats

På tisdagens förmiddag utbröt en gräsbrand vid Åbuamossen, drygt 25 kilometer utanför Markaryd. Branden spred sig snabbt. På kvällen hade 47 personer fått lämna sin bostad och flera hus var eldhärjade.
Branden var inte under kontroll och runt 800 hektar brinner, skriver Kristianstadbladet.

Påskkul på Kastebergs gård

Som ett litet pärlband kom påskfirarna för att lyssna på Siw Svensson när hon som påskkärring berättade sagor på Kastebergs gård.

Här är laget i veckans elva

Sporten återupplivar en gammal klassiker. I början av varje vecka kommer vi att plocka ut veckans elva där spelarna som stuckit ut - den här gången under de två första veckorna - i lokalfotbollen tar plats. Vilka togs ut i premiärelvan?

Räddningstjänsten knackar dörr

Snart knackar det på dörren hos folk som bor på landsbygden kring Häradsbäck.
Det är Räddningstjänsten som kommer på besök.
Med sig besökarna information och frågor om brandskydd och krisberedskap.

Ett vattensmart Kronoberg

Att man i Sverige kan vrida på kranen och få rent vatten är oftast självklart, men de senaste årens vattenbrist har visat att obegränsad vattentillgång inte alltid är något man kan räkna med.
Nu går Länsstyrelsen i Kronobergs län, tillsammans med länets kommuner ut med kampanjen Vattensmart.
Artikel 2 av 19
Tommys polisanmälan har legat orörd i ett år
Tillbaka till startsidan