Allmännyttans försäljning av bostäder i Rannebergen, i Göteborg, till bostadsbolaget Victoria Park, har stoppats. Det skriver P4 Göteborg.

Det är AB Framtidens ordförande, Lars Johansson, som nu förklarar att alla förhandlingar med Victoria park har avbrutits med omedelbar verkan.

Annons

– Olika kriminella nätverk arbetar aktivt med att infiltrera byggsektorn och har lyckats med det i Victoria Park i Rannebergen, säger han till P4 Göteborg.

Haft inflytande

Att Victoria Parks planerade bytesaffär i Göteborg är avbruten, det bekräftar också Victoria Park i ett pressmeddelande.

AB Framtiden hänvisar till att den har fått information från polisen om att Victoria Park har anlitat en entreprenör där kriminella haft inflytande. Men Victoria Park meddelar att bolaget inte känner till de uppgifter som AB Framtiden för fram.

Ingen utredning

Victoria Park kommer nu att själva ta fram information om de påstådda kriminella kontakterna. Det pågår, enligt ledningen för Victoria Park, inte någon utredning hos polisen, angående entreprenören.

Det börsnoterade Victoria Park har totalt 13 425 lägenheter i tre av fastighetsbolagets regioner: Stockholm, Malmö och Göteborg, och sitt huvudkontor i Malmö. I Markaryds kommun, som ingår i region Malmö, har Victoria Park 769 hyreslägenheter, enligt bolagets hemsida.